Mărturiile unui supravieţuitor al accidentului aviatic din Pakistan: Am văzut un pic de lumină, m-am îndreptat spre ea VIDEO

Muhammad Zubair este unul dintre cei doi supraviețuitori ai accidentului aviatic din Pakistan, unde 97 de persoane și-au pierdut viața. Aeronava  Pakistan International Airlines (PIA), un Airbus A320, s-a prăbuşit asupra unui cartier rezidenţial din oraşul Karachi.

RomaniaTV.net
23 mai 2020, 12:18

Aparatul care venea de la Lahore transporta 99 de persoane, 91 de pasageri și 8 membri ai echipajului, potrivit PIA. Unul dintre cei doi supravieţuitori care au scăpat ca prin minune este Zafar Masud, preşedintele Bank of Punjab, una dintre cele mai mari bănci din Pakistan, a precizat preşedintele PIA, Arshad Malik.

Citește și: Un nou bilanţ în urma accidentului aviatic din Pakistan. 97 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte două au supravieţuit

Până în prezent, cauza prăbuşirii nu este încă cunoscută. Unul dintre piloţi a raportat o defecțiune tehnică după o încercare eșuată de aterizare, potrivit presei locale, iar apoi a lansat un apel de ajutor în timp ce avionul era în cădere.

Muhammad Zubair, unul dintre cei doi supravieţuitori, care a suferiti doar câteva răni uşoare, a povestit că avionul a încercat o aterzizare, iar la 10-15 minute după s-a prăbuşit.

„Nimeni nu era conştient de faptul că avionul urma să se prăbuşească. Avionul zbura uşor”, a explicat pasagerul. Acesta şi-a pierdut conştienţa după impact, iar imediat ce şi-a revenit spune că a văzut doar foc în jur.

„Auzeam ţipete din toate direcţiile. Adulţi şi copii. Tot ce puteam să văd în jur era foc. N-am văzut pe nimeni, doar auzeam lumea urlând”, povesteşte Muhammad Zubair.

Muhammad susține că a imediat ce și-a revenit a văzut puțină lumină și s-a îndreptat spre această. Pasagerul a sărit aproximativ trei metri pentru a ajunge la sol.

„Mi-am deschis centura de siguranță și am văzut un pic de lumină. M-am îndreptat spre lumină. A trebuit să sar aproximativ 3 metri pentru a ajunge jos în siguranţă”, a adăugat el.


loading...
Partenerii noștri