Mărturiile unui supravieţuitor al tragediei de la Colectiv: „Eu nu dorm bine noaptea”

Supravieţuitorii incendiului de la Colectiv povestesc coşmarul prin care au trecut. Cătălin este fotograf şi a scăpat ca prin minune. Acum acesta îşi aminteşte cu groază ce s-a întâmplat după incendiu. 

22 dec. 2015, 20:38
Mărturiile unui supravieţuitor al tragediei de la Colectiv: „Eu nu dorm bine noaptea”

„Cred că am avut noroc. M-am mișcat la timp. Eram la 2 metri de stâlpul care a luat foc. Nu am văzut când s-au aprins artificiile, dar am simțit căldura”, a povestit Cătălin.Acesta spune că nu se aştepta să existe atât de multe victime care să-şi piardă viaţa în urma incendiului. 

„Din 10 fotografi câți eram în seara aia, am mai rămas patru. Toți îmi erau prieteni apropiați. Am pierdut mulți prieteni”, a mărturisit el.

Cătălin spune că dacă ar fi existat uşi de evacuare, lucrurile ar fi stat altfel. Acum însă, nu se mai poate face nimic pentru cei care şi-au pierdut viaţa, iar supravieţuitorii au rămas traumatizaţi. 

„N-aș dori nimănui să treacă prin așa ceva. Eu nu dorm bine noaptea”, a mai spus Cătălin.

În spitalele din București sunt internate zece victime ale incendiului din 30 octombrie, dintre care un pacient se află în stare critică. Astfel, la Spitalul Militar Central sunt internați trei pacienți, la Spitalul Grigore Alexandrescu și la Spitalul de Urgență din București — câte doi pacienți, iar la Spitalul Bagdasar Arseni, la Spitalul Elias și la Spitalul CC Iliescu — câte un pacient.

Până în prezent au fost externate 70 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unitățile sanitare din țară. Totodată, 39 de persoane au fost transferate în unități sanitare din străinatate.

Citeşte şi