Mărturisirile CUTREMURĂTOARE ale unei prostituate de lux din Iaşi

O anchetă a DIICOT reliefează modul sălbatic în care funcţionează industria sexului pe bani din Iaşi. Prostituatele, multe dintre ele minore, ajung să câştige şi câte 50.000 de euro în câteva luni, îmbogăţind astfel proxeneţii care aparent le protejează. Martori chestionaţi de procurori au detaliat cum eşti abordat de prostituatele de lux într-unul din localurile de fiţe, Cafeneaua Piaţa Unirii: ţi se plasează un bileţel cu numărul prostituatei, după care începe negocierea. Industria ascunde şi poveşti terifiante.

RomaniaTV.net
25 mart. 2016, 08:40
Mărturisirile CUTREMURĂTOARE ale unei prostituate de lux din Iaşi

Pentru a se da pe brazdă, o „escortă” de lux care nu voia să facă sex anal a fost violată în acest mod de proxenet, de faţă cu colegele, până i s-a făcut rău, scrie ziaruldeiasi.ro. Sume ameţitoare se învârt în această industrie în care clienţii pompează banii fără a se gândi la suferinţele unora dintre victime. La rândul lor, autorităţile se rezumă la arestări, fără a veni cu soluţii pentru victimele traficului de minore, care ajung la finalul anchetei în mrejele altor reţele.

Citeşte şi Două fete din Iaşi s-au plâns bunicii că au fost violate de concubinul mamei

Industria sexului pe bani a fost şi rămâne una dintre cele mai profitabile afaceri pentru infractorii care vor să se îmbogăţească rapid. Milioane de euro se produc anual din afacerea cu carne vie în care sute de tinere ajung să îşi vândă trupul unor necunoscuţi pentru bani. O anchetă a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi detaliază modul în care funcţionează în prezent această industrie pe care autorităţile par neputincioase în o eradica.

Nouă persoane au fost deferite justiţiei pentru trafic de persoane, trafic de minori sau viol după ce ar fi profitat de pe seama a zeci de fete, multe dintre ele minore. Câteva dintre prostituate erau fugite de la orfelinate şi erau de acord să îşi vândă trupul doar pentru a avea unde să locuiască sau ce să fumeze. Altele ajungeau fără voia lor în mrejele traficanţilor, ajungând să producă sume ameţitoare pentru aceştia. Spre deosebire de alte grupări de trafic de carne vie destructurate de-a lungul timpului la Iaşi, această reţea se remarcă prin modul riguros în care era organizată, fiecare activitate fiind atent monitorizată de lideri. Existau caiete pe care erau trecute numele fetelor şi sumele câştigate, iar şefii erau informaţi prin SMS de fiecare dată când venea un client sau când o prostituată ieşea din locuinţele-bordel.

Prostituată plasată în club de fiţe

Procurorii DIICOT Iaşi i-au trimis în judecată în acest caz pe Neculai Ursache, Adrian Nica, Marian Bonciu, Claudiu Dumitru Lupu, Alexandru Lungu, Sunita Roman, Cătălina Romaniuc, Răzvan Lungu şi Iulius Paul Hotin. Cele două femei de pe lista inculpaţilor sunt foste beneficiare ale centrelor de plasament din Iaşi şi, reiese din rechizitoriu, s-ar fi şi prostituat. Au fost inculpate deoarece ar fi racolat, la rândul lor, alte fete din centrele de plasament care au ajuns să îşi vândă trupul pe bani. 14 fete au fost identificate în această grupare şi sunt trecute în rechizitoriu la capitolul „părţi vătămate”. De menţionat că multe dintre ele au practicat prostituţia de bunăvoie. De asemenea, mai multe dintre fete figurează pe lista „părţilor vătămate” şi în alte reţele de trafic de carne vie ce au fost destructurate în ultimii ani la Iaşi. Situaţia se datorează neputinţei autorităţilor de a veni cu soluţii pentru aceste fete sau femei care, după ce ies dintr-o reţea, ajung să se prostitueze pentru alte grupări.

Reţeaua investigată acum de DIICOT a fost constituită în perioada martie decembrie 2015, de către Alexandru Lungu şi Neculai Ursache. Majoritatea fetelor care au ajuns să se prostitueze au vârste cuprinse între 13 şi 17 ani şi erau orfane sau provenite din familii cu probleme. „Victimele minore, în special cele provenite din centrele de ocrotire, nu beneficiau de bani sau de alte foloase de pe urma pacticării prostituţiei, acestea erau atrase de faptul că aveau un loc în care să se cazeze atunci când fugeau din centrele de ocrotire, se mulţumeau cu sume infime de bani sau bunuri, iar membrii grupării au speculat acest lucru pentru a realiza venituri mari de bani din exploatarea acestora”, se arată în rechizitoriu.

Apartamente în Centru

Mai multe apartamente, unele în regim hotelier, erau închiriate în zona centrală a oraşului. Clienţii erau racolaţi prin intermediul anunţurilor date într-un ziar local. Mulţi dintre ei erau transportaţi către prostituate de către Adrian Nica, un taximetrist din Iaşi care frecventa zona bulevardului Ştefan cel Mare.

În rechizitoriu se descrie însă că existau şi situaţii în care unele dintre prostituate, în general cele în care membrii grupării aveau încredere, şi care în plus erau mai arătoase pentru clienţi, mergeau în cluburi pentru a-şi atrage clienţi. Acest lucru reiese din declaraţia unui senior consultant de la o multinaţională specializată în închirieri care ar fi fost abordat de o prostituată în Cafeneaua Piaţa Unirii din oraş.

Citeşte şi SCANDAL SEXUAL LA ORFELINAT. Minore seduse şi obligate să practice prostituţia. Cum erau păcălite fetele

„Martorul B. Andrei Marius a confirmat faptul că în noaptea de 25/26.11.2015 în timp ce se afla cu un prieten al său în municipiul Iaşi, în Cafeneaua Piaţa Unirii, a fost abordat de o tânără identificată de acesta ca fiind inculpata Roman Sunita, care i-a înmânat un bilet cu un număr de telefon al unei tinere prezentate de aceasta cu prenumele Cătălina, şi care îşi oferă serviciile sexuale. A recunoscut-o pe Cătălina ca fiind inculpata Romaniuc Mihaela Cătălina, care se afla la o masă cu încă doi indivizi şi o fată pe care martorul nu i-a putut recunoaşte. A dialogat cu inculpata prin SMS în vederea întreţinerii unui raport sexual, dar întâlnirea nu a avut loc”, se arată în rechizitoriu. Şi alte persoane care au beneficiat de serviciile sexuale ale tinerelor din această reţea au ajuns să dea cu subsemnatul la DIICOT în calitate de martor. Niciunul nu a fost însă pus sub acuzare.

Cum erau fetele puse la punct

În actul de acuzare sunt detaliate şi metodele prin care fetele pe care proxeneţii le aveau erau pedepsite atunci când acestea nu se conformau cerinţelor „peştilor”. Procurorii au exemplificat suferinţa unei fete de 15 ani, care a fugit de acasă întrucât mama sa era plecată de mai mult timp în Italia, iar tatăl ei era alcoolic. Minora a ajuns să se prostitueze într-un apartament din centrul Iaşului, fiind şi violată de unul dintre proxeneţi. În iunie 2015, Dumitru Lupu era nemulţumit că fata nu produce îndeajuns de mulţi bani din prostituţie, din cauză că nu satisfăcea toate fanteziile clienţilor.

„Întrucât nu practica şi sexul anal, pentru care clienţii achitau sume mari de bani, inculpatul s-a decis să o «iniţieze» în arta sexului anal; de faţă cu celelalte victime, a preluat-o cu forţa şi a dus-o în unul dintre dormitoarele apartamentului, unde a dezbăcat-o de haine, si-a pus un prezervativ pe penis şi a penetrat-o anal pe victima minoră care s-a opus actului sexual”, au precizat procurorii. Ulterior, minora nu a mai rezistat din cauza durerilor şi a cerut proxenetului să înceteze.

Alte fete au fost bătute, arse cu ţigara pe mâni, iar una dintre ele, minoră, a fost obligată să îşi întrerupă o sarcină întrucât nu ar mai fi produs bani pentru reţea. Cei şapte proxeneţi sunt judecaţi în prezent de Tribunalul Iaşi.