Mărturisirile unei mame lesbiene: Vrea ca fiica să îi moştenească orientarea sexuală

Sally Kohn este lesbiană şi îşi doreşte acelaşi lucru pentru copiii ei, în ciuda faptului că opinia ei a stârnit controverse în rândul părinţilor din întreaga lume.

RomaniaTV.net
24 feb. 2015, 11:37
Mărturisirile unei mame lesbiene: Vrea ca fiica să îi moştenească orientarea sexuală

Intr-un articol publicat in The Washington Post, scriitoarea americana si colaboratoare a postului CNN a explicat de ce, asa cum fac majoritatea parintilor, isi doreste ca fiica ei sa ii calce pe urme.

„Daca am mers la facultate, vrem ca si copiii nostri sa mearga la facultate. Daca ne place sportul, vrem ca si lor sa le placa. Daca suntem democrati, vrem ca urmasii nostri sa fie democrati. Eu sunt gay. Si vreau ca si copilul meu sa fie gay”, a scris Sally Kohn.

Citeşte şi Sex în acelaşi pat cu copilul! Sunteţi pro sau contra acestei practici?

Articolul a fost postat de mii de ori pe retelele de socializare si are peste 3.000 de comentarii.

Sally recunoaste ca multi dintre prietenii ei nu ii impartasesc viziunea.

„Multi dintre prietenii mei heterosexuali, chiar si cei mai liberali dintre ei, vad aceasta logica drept deformata. E una ca ei sa spuna ca ar prefera ca ai lor copii sa fie heterosexuali si e ceva ce ar recunoaste doar constransi. Dar sa imi doresc ca fiica mea sa fie lesbiana? As putea foarte bine sa spun ca vreau sa aiba intoleranta la lactoza.”

„Nu vrei sa fie fericita?”, a intrebat-o un prieten. „Probabil a vrut sa spuna ca este mai usor sa fii heterosexual intr-o cultura homofoba. Insa aceasta atitudine se conformeaza acestei culturi si chiar o intareste.”

Problema, in opinia scriitoarei, este ca ideea de homosexualitate reprezinta doar o alegere si ca heterosexualitatea este intr-un fel obligatorie.

Desi Sally a avut o viata usoara, in ciuda faptului ca este lesbiana, isi da seama ca nu toti cei cu aceasta orientare sexuala se descurca la fel de bine.”Aici v-ati astepta sa spun ceva despre faptul ca fiica mea se va intalni cu provocari pe care nu le-ar intampina daca ar fi heterosexuala. Probabil. Si poate ca daca n-as fi o lesbiana alba din clasa de mijloc, ce locuieste intr-un oras liberal, nu as avea astel de preocupari. Insa orice ar fi, as vrea ca fiica mea sa fie ea insasi.”

Sally scrie ca va incerca alaturi de partenera ei sa isi educe fiica in ceea ce priveste relatiile intre persoane de acelasi sex.

Citeste mai mult pe feminis.ro.