Masacru în biserică, cel puţin 750 de creştini au fost ucişi în Etiopia

Potrivit Church Times UK, atacul a fost efectuat de trupele guvernului etiopian și miliția Amhara din centrul Etiopiei. Se estimează că cel puțin 1.000 de persoane se ascundeau în biserică în momentul atacului.

RomaniaTV.net
22 ian. 2021, 08:25
Masacru în biserică, cel puţin 750 de creştini au fost ucişi în Etiopia

Masacru în biserică. Cel puțin 750 de oameni au murit după un atac asupra unei Biserici Ortodoxe Orientale din regiunea Tigray, din Etiopia, potrivit unui grup de supraveghere european.
Se estimează că cel puțin 1.000 de persoane se ascundeau în biserică în momentul atacului, conform Church Times UK.

Masacru în biserică. Localnicii cred că biserica a fost vizată de căutătorii chivotului pierdut. Una dintre capele, Capela Tăbliței, este considerată de creștinii etiopieni locul în care s-ar afla Chivotul Legământului, un cufăr sacru de aur, menționat pentru prima dată în cartea Exodului, care purta cele 10 porunci, părți ale scripturii sacre. Se spune că este ascuns vederii tuturor, în afară de un singur preot care nu părăsește niciodată casa.

Masacru în Etiopia şi de Crăciun: Peste 100 de persoane au fost ucise și în Ajunul Crăciunului
Un grup de bărbaţi înarmaţi a ucis peste 100 de persoane, într-un atac comis în Ajunul Crăciunului în vestul Etiopiei, a anunţat Comisia etiopiană a drepturilor omului (EHRC), citată de Agerpres. EHRC a informat într-un comunicat că „peste 100 de persoane au fost ucise prin împuşcare de bărbaţi înarmaţi” în regiunea Benishangul-Gumuz.

Comisia a declarat că a primit „dovezi foto îngrijorătoare” de la supravieţuitorii atacului comis înaintea zorilor asupra „locuitorilor care dormeau” în zona Metekel.

Cel puţin 36 de persoane rănite au primit îngrijiri medicale la un spital din Bulen, situat la aproximativ 90 de kilometri de locul atacului, conform sursei citate.

Criza din Etiopia. Atacuri cu rachete asupra a două aeroporturi
„Pe lângă daunele provocate vieţii oamenilor şi corpurilor lor, au fost incendiate culturi agricole. O victimă ne-a spus că a văzut 18 incendii”, precizează EHRC.

În momentul producerii atacurilor nu se aflau în zonă poliţişti sau forţe de securitate. Forţele armate au fost trimise pentru a calma tensiunile, dar au părăsit zona la scurt timp.

Unele din victimele atacului au declarat că identitatea atacatorilor le este cunoscută, a mai spus Comisia.