Masacru în Irak: zeci de persoane ucise şi peste 1.800, rănite

Cel puţin 21 de persoane au fost ucise şi circa 1.800 rănite în timpul protestelor care au avut loc vineri în Irak împotriva corupţiei şi scăderii nivelului de trai, în timp ce în cursul serii continuă confruntările între manifestanţi şi forţele de ordine în mai multe locuri din ţară, potrivit Agerpres.

26 oct. 2019, 07:12
Masacru în Irak: zeci de persoane ucise şi peste 1.800, rănite

O sursă din Ministerul de Interne irakian a declarat acestei agenţii că la ora actuală în capitala Bagdad mai sunt proteste doar în Piaţa Tahrir din centrul oraşului, iar în restul capitalei activitatea se desfăşoară normal.

Dar de fiecare dată când manifestanţii încearcă să traverseze podul care duce dinspre Piaţa Tahrir către ”Zona Verde” fortificată, unde se află clădirile guvernamentale şi ambasadele, forţele de ordine recurg la gaze lacrimogene împotriva protestatarilor pentru a-i opri, potrivit Agerpres.

Acest nou val de proteste vine în continuarea celui de la începutul lunii şi în urma căruia au murit 157 de persoane, majoritatea în urma violenţelor poliţiei. Manifestanţii cer locuri de muncă, servicii de bază şi condamnă corupţia, informează Agerpres.

Într-un discurs către naţiune susţinut joi seară, premierul Adil Abdul-Mahdi a promis că săptămâna viitoare va face o remaniere guvernamentală, potrivit news.ro.

Manifestaţiile s-au reluat la câteva zile după ce clericului şiit Muqtada al-Sadr, a cărui influenţă în Irak este semnificativă, a lansat către cetăţeni un apel să iasă în stradă.


loading...