MASACRU în Seattle: Un bărbat a ucis cinci persoane şi apoi s-a sinucis în faţa poliţiei

Un bărbat a omorât cinci persoane şi a rănit încă una, miercuri, în Seattle (statul Washington), după care s-a sinucis, conform unui anunţ aL poliţiei.

RomaniaTV.net
31 mai 2012, 05:41
MASACRU în Seattle: Un bărbat a ucis cinci persoane şi apoi s-a sinucis în faţa poliţiei

Presupusul autor al atacului din nordul oraşului, suspectat că a ucis o femeie după o jumătate de oră pentru a-i fura maşina, a murit la spital miercuri seara, după ce şi-a tras un glonţ în cap în faţa poliţiei, a anunţat aceasta din urmă pe contul său de Twitter.

În jurul orei locale 11.00 (21.00 ora României), un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani, identificat de Seattle Times ca Ian Stawicki, a intrat într-o cafenea situată în apropiere de Universitatea din Seattle, „înarmat cu un pistol” şi a deschis focul asupra clienţilor, a anunţat poliţia.

Suspectul, descris de poliţie ca fiind „alb, foarte slab, cu părul şaten şi ondulat”, a fugit în urma atacului.

Două persoane au fost ucise pe loc şi o alta a murit în cursul după-amiezii. Alte două persoane au fost grav rănite, iar una dintre ele „nu va supravieţui”, a precizat poliţia în cursul serii.

La scurt timp după atac, în jurul orei 11.30, poliţia a fost chemată în centrul oraşului, unde o femeie tocmai fusese ucisă de un bărbat după o altercaţie într-o parcare, în apropierea primăriei. Bărbatul a fugit la volanul maşinii victimei, găsită abandonată după câteva ore.

Într-o primă fază nu s-a făcut nicio legătură între incidente.

Spre sfârşitul după-amiezii, poliţia a anunţat că un bărbat care corespunde descrierii suspectului a fost reperat în vestul oraşului şi că, după ce a fost somat să se predea, a întors arma asupra lui şi şi-a tras un glonţ în cap.

El a fost dus imediat la spital, unde a murit în cursul serii.

Poliţia a confirmat că acest bărbat este presupusul autor al atacului din cafenea şi asasinul femeii din centrul oraşului.

Poliţia nu cunoaşte pentru moment motivul atacului.