Masacru într-un bar din Mexic în urma răfuielilor dintre două bande rivale

11 oameni au fost ucişi duminică, 27 septembrie, într-un bar din Mexic, au anunţat autorităţile locale. Rata criminalităţii din ţară se află la un nivel record, în pofida angajamentului guvernului de a opri violenţa bandelor, transmite Reuters, citat de News.ro

RomaniaTV.net
28 sept. 2020, 06:50
Masacru într-un bar din Mexic în urma răfuielilor dintre două bande rivale

Trupurile a şapte bărbaţi şi patru femei au fost găsite duminică dimineaţa într-un bar din oraşul Jaral del Progreso. O altă femeie a fost găsită rănită de focuri de armă, au anunţat autorităţile într-un comunicat.

Guanajuato este un centru major de producţie de automobile şi a devenit scena unor crime recurente, între banda locală Santa Rosa de Lima şi banda Jalisco New Generation, aceasta din urmă fiind mai puternică decât banda rivală.

Citeşte şi Elveţienii au respins, prin referendum, o propunere care ar fi limitat libera circulaţie a lucrătorilor între Elveţia şi ţările UE

În luna iulie, au fost asasinaţi 24 de oameni la un centru de reabilitate pentru consumatorii de droguri din Guanajuato. Acesta a fost unul dintre cele mai grave cazuri de acest fel de când preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador a venit la putere cu promisiunea de a reduce nivelul record al violenţei.