MASACRU la colegiu. 50 de studenţi, UCIŞI de islamişti în Nigeria

Un grup de islamişti înarmaţi a orchestrat un atac armat la un colegiu din nord-estul Nigeriei, 50 de studenţi pierzându-şi viaţa. Atacul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce studenţii cazaţi în campus dormeau.

RomaniaTV.net
29 sept. 2013, 10:43

Islamiştii au deschis focul într-un cămin al Colegiului de Agricultură din Yobe, a declarat un reprezentant al instituţiei. După ce au deschis focul, atacatorii au incendiat mai multe săli de studiu.

Aproximativ 1.000 de studenţi au reuşit să scape cu viaţă, potrivit AP. Întrucât cercetările la locul masacrului continuă există temeri că numărul morţilor ar putea fi mai mare de 50 de persoane, potrivit BBC online.

În spatele atacului sângeros s-ar afla gruparea islamistă Boko Haram, care a lansat mai multe atacuri asupra şcolilor de-a lungul timpului. Acţiunile militare conduse de această grupare au dus la moartea a sute de persoane.

Nigeria este în stare de urgenţă după seria de atentate islamiste ale grupării Boko Haram care luptă pentru îndepărtarea actualei puteri şi crearea unui stat islamist.

Ţinta predilectă a insurgenţilor sunt şcolile şi alte instituţii de învăţământ, asupra cărora gruparea criminală a comis mai multe atacuri sângeroase ce s-au soldat cu sute de morţi. În iulie, militanţii islamişti au comis un atac cu arme şi explozivi, în timpul nopţii, asupra căminelor unde erau cazaţi elevi şi studenţi. Atacul s-a soldat cu 42 de morţi.