Masacru la o şcoală din Texas: 19 elevi şi un profesor au fost împuşcaţi mortal

Cel puțin 14 elevi au fost uciși și un profesor a decedat în urma în urma împușcăturilor de marți de la o școală primară din Texas, au declarat surse pentru ABC News.

25 mai 2022, 00:02

UPDATE

: Un adolescent înarmat a ucis cel puțin 19 copii și doi adulți după ce a pătruns marți într-o școală primară din Texas, acesta fiind cel mai grav atac armat ce a avut loc într-o școală din SUA în ultimii aproape zece ani, scrie Reuters.

Suspectul în vârstă de 18 ani, care a fost ucis de poliție, și-a împușcat, de asemenea, propria bunică, a fugit cu o mașină cu care a avut un accident și a declanșat apoi un dezastru sângeros la școala primară Robb din orașul Uvalde, Texas, la aproximativ 130 km vest de San Antonio.

Ofițerii de poliție l-au văzut pe atacator, îmbrăcat în vestă antiglonț, ieșind din vehiculul accidentat, având asupra sa o pușcă, și l-au „angajat” pe suspect, care a reușit totuși să intre în școală și să deschidă focul, a declarat pentru CNN sergentul Erick Estrada, de la Departamentul de Siguranță Publică din Texas (DPS).

Vorbind de la Casa Albă câteva ore mai târziu, președintele american, Joe Biden, vizibil marcat, i-a îndemnat pe americani să țină piept lobby-ului armelor din SUA, puternic din punct de vedere politic, pe care l-a acuzat că blochează adoptarea unor legi mai stricte și „de bun simț” privind armele de foc.

UPDATE – Un spital din San Antonio, Texas, a anunţat că au fost aduse două persoane rănite în atacul de la şcoala din Uvalde, o fetiţă de 10 ani şi o femeie în vârstă de 66 de ani, ambele în stare critică.

Paisprezece elevi şi un cadru didactic au fost ucişi după ce un tânăr de 18 ani a deschis focul marţi, într-o şcoală elementară din Uvalde, Texas, a anunţat guvernatorul Greg Abbott. Poliţia a anunţat că atacatorul a acţionat singur şi că este mort, conform CNN. CNN precizează că acesta este cel puţin al 30-lea atac din 2022 care vizează instituţii de învăţământ unde învaţă de la copii de grădiniţă până la liceeni de clasa a 12-a. Exceptând atacul de la şcoala din Uvalde, anul acesta în SUA au avut loc cel puţin 38 de atacuri vizând şcoli, colegii şi universităţi, soldate cu cel puţin 10 morţi şi 51 de răniţi.

 

Cel puțin 14 elevi au fost uciși și un profesor a decedat în urma în urma împușcăturilor de marți de la o școală primară din Texas, au declarat surse pentru ABC News. Mai multe surse au declarat pentru ABC News că atacatorul este, de asemenea, mort.

Cel puțin doi copii au murit și mai mult de 12 au fost răniți în urma unui incident la o școală primară din Uvalde, Texas, potrivit oficialilor spitalului, potrivit abc7chicago.com.

Ungaria a declarat stare de război, din cauza situaţiei din Ucraina. Decizie drastică a lui Viktor Orban, Parlamentul i-a sporit puterile
Un suspect a fost reținut, a declarat poliția. Departamentul de poliție din Uvalde nu a oferit imediat informații suplimentare.

Spitalul Uvalde Memorial a confirmat că doi copii au murit din cauza presupuselor răni prin împușcare în urma incidentului.

Henry Kissinger, fost secretar de stat al SUA, avertisment pentru Biden și Zelenski: Ucraina trebuie să rămână neutră, iar Occidentul să nu mai provoace Rusia
În plus, 13 elevi erau tratați în departamentul de urgență al spitalului în urma incidentului, a precizat spitalul. Doi pacienți au fost transferați la San Antonio pentru tratament, în timp ce un al treilea era în așteptarea transferului, a precizat spitalul. O persoană în vârstă de 45 de ani a fost, de asemenea, spitalizată după ce a fost zgâriată de un glonț, a precizat spitalul.

University Health din San Antonio a declarat că are doi pacienți din incidentul armat – un copil și un adult. Spitalul nu avea încă informații despre starea lor.