Masacru la o şcoală în Connecticut: 27 de morţi, între care 18 elevi şi mama criminalului FOTO VIDEO

Un atac armat a avut loc vineri dimineaţă la o şcoală generală din oraşul american Newtown, în statul Connecticut. Presupusul autor al atacului a fost ucis, afirmă surse citate de mai multe posturi de televiziune americane. Ulterior s-a aflat că în dimineaţa atacului îşi împuşcase mortal tatăl, în locuinţa lor din New Jersey, apoi venise la şcoală, unde mama sa avea o clasă de preşcolari şi a omorât-o, pornind apoi masacrul asupra copiilor.

14 dec. 2012, 18:17

Update 21:44: Potrivit NBC, Lanza îşi ucisese întâi tatăl, în Hoboken în New Jersey, împuşcându-l, apoi se urcase în maşina lui şi venise în Connecticut, la şcoala unde a comis masacrul şi unde mama lui era educatoare la o clasă de preşcolari. Tânărul a intrat pe uşa din faţă a şcolii, apoi a ajuns în clasa unde se afla mama sa şi a împuşcat-o mortal, deschizând apoi focul şi asupra copiilor.

Update 21:33: Postul de televiziune NBC confirmă că cele două fotografii postate pe Facebook îl înfăţişează pe ucigaş şi că el este într-adevăr Ryan Lanza, un bărbat de 24 de ani. 

Update 21:18: Două fotografii ce par a fi ale presupusului ucigaş, Ryan Lanza, postate pe Facebook, au început să circule pe reţelele de socializare.

Update 21:13:CNN informează că ar putea fi aproximativ 30 de răniţi, dar nu specifiocă dacă s-au descoperit între timp alte cadavre sau au decedat unii dintre răniţi. Postul de televiziune american a dat şi numele ucigaşului. acesta este Ryan Lanza.

Update 21:00: CBS informează că a fost reţinut încă un suspect în acest masacru, fără a da detalii despre identitatea acestuia şi circumstanţele în care a fost reţinut. De asemenea, la locul atacului s-a găsit o armă cu calibrul 223.

Poliţia a fost chemată de urgenţă, vineri la ora locală 9.40 (16.40, ora României), la şcoala generală „Sandy Hook” din Newtown. Asupra presupusului agresor au fost găsite două arme de foc. Nu se ştie cu certitudine dacă agresorul a fost ucis sau s-a sinucis.

CBS News relata că 27 de persoane au murit , inclusiv 18 elevi şi atacatorul. Potrivit acestui post de televiziune american, bărbatul care a comis masacrul ar fi tatăl unuia dintre elevi, în vârstă de 24 de ani şi ar fi din New Jersey.

Doi elevi şi un profesor au fost răniţi şi se află la spital.  Şcoala are 39 de profesori şi aproximativ 650 de elevi. Zeci de agenţi de poliţie au ocupat poziţii în jurul şcolii, iar restul instituţiilor de învăţământ din district au fost închise.

Profesorii şi poliţiştii i-au evacuat pe copii din şcoală. Micuţilor li s-a spus să închidă ochii şi să meargă repede.

Mama unuia dintre copiii evacuaţi a descris locul atacului ca fiind „o zonă de război”. Fiul ei îi povestise cum îi „şuieraseră glonaţele pe la urechi”, în timp ce unul dintre profesori îl trăsese după el, să îl salveze.

Autorităţile locale au închis şcolile din district, ca măsură preventivă, pentru siguranţa celorlalţi elvi şi profesori. casa Albă şi preşedintele Barack Obama au fost informaţi de acest grav atac.