Masacru neelucidat. Nouă persoane, între care şi doi copii, au fost ucise în apropiere de Beirut

În total, nouă libanezi şi sirieni, printre care doi copii, au fost găsiţi fără viaţă într-un sat la sud-est de Beirut, un masacru încă neelucidat, dar calificat ca "oribil" de premierul Libanului, Hassan Diab.

22 apr. 2020, 06:11
Masacru neelucidat. Nouă persoane, între care şi doi copii, au fost ucise în apropiere de Beirut

După această crimă de o violenţă rară în Liban, a fost lansată o urmărire generală, potrivit unei surse din serviciile de securitate, iar prim-ministrul Diab a îndemnat la accelerarea anchetei.

Motivele tragediei nu au fost precizate. Deputatul Marwan Hamadé, originar din Baakline, a deplâns „o crimă de onoare sau vindicativă” şi s-a referit la un singur criminal care, în opinia sa, suferă de „tulburări psihologice”. El nu a oferit mai multe detalii.

Citeşte şi Ambasadoare moartă din cauza coronavirusului. Decesul s-a produs joi, la Beirut

Potrivit sursei din cadrul serviciilor de securitate, corpurile fără viaţă a şase sirieni, dintre care doi copii, şi a trei libanezi, printre care o femeie, au fost găsite într-o casă, precum şi în diverse locuri într-o zonă împădurită din Baakline (foto), în districtul Chouf.

Ancheta preliminară a poliţiei a stabilit că opt victime au fost împuşcate şi numai femeia a fost ucisă cu ajutorul unui cuţit, a declarat pentru AFP sursa citată. Aceasta nu a precizat dacă între cele nouă victime erau legături de rudenie, nici motivul crimei.

Potrivit autorităţilor locale, circa 2.000 de sirieni trăiesc la Baakline, localitate situată în Munţii Liban.


Sfântul Andrei
Sfântul Andrei