Masacru Orlando. Asasinul ar fi aflat că un fost iubit e infectat cu HIV şi a vrut să se răzbune

Un bărbat care susţine că a întreţinut relaţii sexuale cu autorul masacrului de la clubul gay Pulse, din Orlando, Omar Mateen, a declarat că acesta voia să se răzbune pe homosexualii din Puerto Rico din cauza unei dezamăgiri amoroase, relatează revista Time.

22 iun. 2016, 14:29
Masacru Orlando. Asasinul ar fi aflat că un fost iubit e infectat cu HIV şi a vrut să se răzbune

Potrivit martorului, asasinul a aflat că un fost iubit al său portorican era infectat cu HIV şi asta l-a determinat să intre înarmat în club şi să ucidă 49 de oameni. Martorul susţine că Omar Mateen ar fi urmărit să ucidă în special latino-americani.

Acesta a declarat că s-au cunoscut pe o aplicație pentru gay, au ieșit la o întâlnire și au devenit „prieteni cu beneficii”, văzându-se de peste 20 de ori într-un hotel din Orlando. Miguel a povestit că lui Mateen îi plăcea să fie ținut în brațe și vorbea despre credința lui musulmană, refuza să i se facă poze și spunea că soția lui știa că e homosexual.

Cel puțin 49 de oameni au murit, după ce un bărbat înarmat, Omar Mateen, a luat cu asalt locația și a luat mai mulți ostatici. În cele din urmă, atacatorul a fost ucis de autorități. Acesta este cel mai sângeros atac armat în masă din istoria Statelor Unite.

CITEŞTE ŞI Atac armat în Orlando: Povestea puşcaşului marin care a reuşit să salveze zeci de oameni