Masca de protecţie cu telecomandă, ultima fiţă pe timp de pandemie. Cât costă şi cum se foloseşte VIDEO

Masca de protecţie cu telecomandă este ultima fiţă în vreme de pandemie. Noua invenție a fost dezvoltată de o companie israeliană și le permite utilizatorilor săi să mânânce fără să o dea jos.

21 mai 2020, 16:12

Potrivit inventatorilor, o pârghie cu acționare manuală va face masca să deschidă și să închidă fanta situată la nivelul gurii purtătorului.

„Masca va fi deschisă mecanic de la distanță cu mâna sau automat atunci când tacâmul se apropie de gură”, a afirmat Asaf Gitelis, vice-președinte al Invenții și Patente Avtipus atunci când a prezentat ustensila la birourile sale de lângă Tel Aviv, potrivit reuters.com.

Cât costă noul dispozitiv

„Folosind-o, vei putea mânca, bea, savura, iar când scoți tacâmul se va închide, iar tu vei putea fi protejat în fața virusului și a altor oameni care stau în preajma ta”, conform spuselor inventatorului.

Compania israeliană a comunicat că are în plan să înceapă producerea acestui tip de mască în următoarele luni. Măştile vor fi vândute la prețuri de 3-10 shekeli (0,85-2,85 dolari), peste prețul unei simple măști de protecţie. 

Citeşte şi Câte ore poate fi purtată masca de protecţie? Alexandru Rafila: „Dacă se va umezi poate dăuna”


loading...
Partenerii noștri