Masca de protecţie devine OBLIGATORIE în apropierea şcolilor. Distanţa a fost MICŞORATĂ. Anunţul Prefectului Capitalei

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis, miercuri, că purtarea măştii de protecţie va fi obligatorie la 50 de metri faţă de şcoală. Anunţul a fost făcut prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu.

RomaniaTV.net
07 oct. 2020, 09:49
Masca de protecţie devine OBLIGATORIE în apropierea şcolilor. Distanţa a fost MICŞORATĂ. Anunţul Prefectului Capitalei

„Au fost sesizări de la cetăţeni care stau foarte aproape de şcoli. Ne-am gândit şi la copilaşi şi la părinţii lor că totuşi distanţa de 100 de metri impusă şi în alte judeţe este prea mare. Ei pot să aplice masca pe nas şi gură la o distanţă mai mică.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât ca această distanţă să fie micşorată la 50 de metri”, a anunţat prefectul Capitalei.

Masca de protecţie trebuie purtată la distanţe mai mici de 100 de metri faţă de şcolile din Bucureşti

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit, marţi după-amiază, obligativitatea purtării măştilor la distanţe mai mici de 100 de metri faţă de şcoală.

„S-a constatat că în jurul şcolilor nu prea poartă lumea mască, drept care s-a impus purtarea măştii, de la copii de vârstă de peste cinci ani şi adulţi, în intervalul orar 7.45 – şcolile încep dimineaţa la ora 8.00 – şi până la 21.15, având în vedere că încheierea cursurilor are loc la ora 21.00”, a declarat prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu.

Referitor la delimitarea zonei respective, Cojanu a precizat că această obligaţie revine Primăriei Generale şi primăriei de sector.

În urma şedinţei de marţi, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a stabilit ca restaurantele să fie închise în interior. Vor fi închise teatrele, cinematografele şi sălile de spectacole a anunţat prefectul Gheorghe Cojanu. Totuşi, masa va putea fi servită în interior doar de clienţii hotelului sau pensiunii respective.

BILANŢ CORONAVIRUS 7 OCTOMBRIE. RECORD de noi infectări COVID, decese şi persoane la ATI. Zi NEAGRĂ pentru România


loading...
Partenerii noștri