Masca de protecţie devine obligatorie în judeţul Bacău, începând de miercuri. Zonele vizate

Comitelul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău a decis că, începând de miercuri, 5 august, purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în pieţe şi târguri, în staţii, dar şi în parcarea Aeroportului George Enescu şi în orice zonă aglomerată unde nu se poate respecta măsura distanţării fizice.

RomaniaTV.net
04 aug. 2020, 13:45
Masca de protecţie devine obligatorie în judeţul Bacău, începând de miercuri. Zonele vizate

Conform deciziei, începând de miercuri, de la ora 00:00, se instituie obligativitatea purtării măştilor de protecţie, ca măsură de prevenire şi limitare a răspândirii coronavirusului în pieţele şi târgurile organizate în localităţile din judeţul Bacău, pe toată durata de funcţionare a acestora, în zonele de aşteptare pentru pasageri, respectiv staţii de autobuz şi microbuz, peroane ale staţiilor ori gărilor CFR şi autogărilor.

Citeşte şi: Purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie în pieţe, târguri, staţii de autobuz şi gări în Ilfov

De asemenea, va fi obligatoriu să se poarte mască de protecţie în parcarea Aeroportului Internaţional „George Enescu” Bacău, precum şi în orice zonă cu aglomerări de persoane unde nu se poate respecta distanţarea socială.

Cu toate acestea, copiii cu vârsta mai mică de cinci ani, persoanele care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, dovedite prin documente medicale justificative, dar şi persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău a decis ca administraţiile locale să informeze pacienţii pozitivi asimptomatici externaţi, respectiv persoanele carantinate sau izolate la domiciliu, că în momentul în care solicită servicii din partea furnizorilor de utilităţi, sunt obligaţi ca, atunci când îşi declină identitatea, să facă precizarea că sunt pozitivi asimptomatici, respectiv sunt izolate sau carantinate la domiciliu, astfel încât reprezentanţii echipelor de intervenţie – apă, canal, gaze, electricitate, internet/telefonie, să ia măsuri sanitare de protecţie.

În plus, autorităţile locale, vor oferi sprijin persoanelor aflate în carantină sau în izolare la domiciliu, urmând a le asigura, la nevoie, necesarul de hrană ori după caz şi tratament, în funcţie de vârstă şi starea de sănătate a persoanelor, precum şi livrarea acestora dacă persoanele se află în imposibilitatea de a-şi asigura procurarea hranei ori, după caz, a tratamentului. prin hotărârea Guvernului se vor stabili limitele maximale pentru aceste cheltuieli, care vor fi suportate din bugetul Ministerului Sănătăţii, prin U.A.T.-uri”.