Masca de protecţie devine obligatorie în spaţiile publice din judeţul Argeş

Masca de protecţie devine obligatorie în judeţul Argeş conform deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Cetăţenii vor purta masca în toate spaţiile publice, începând de miercuri, 14 octombrie. 

RomaniaTV.net
12 oct. 2020, 14:24
Masca de protecţie devine obligatorie în spaţiile publice din judeţul Argeş

Conform hotărârii CJSU nr 47/12.10.2020, obligativitatea nu se aplică copiilor cu vârsta de până la 5 ani. Hotărârea a fost votată, în unanimitate, de către membrii CJSU, pentru a reduce riscul de transmitere al noului coronavirus.

Citeşte şi: Masca de protecţie, obligatorie pe stradă? Nelu Tataru: „Veţi vedea în următoarele zile”

Obligativitatea purtării măştii de protecţie este în vigoare în Argeş de pe 30 iulie, pentru grupurile de peste două persoane, cu excepţia copiilor de până la cinci ani.  De miercuri, toți cei aflați pe raza administrativ-teritorială a județului vor trebui să poarte mască în spațiile publice, cu excepția copiilor sub 5 ani. Cei care nu vor respecta măsura de protecție individuală riscă amenzi în valoare de 500-2500 lei, în baza legii 55/2020.

„Conform hotărârii CJSU nr 47/12.10.2020, obligativitatea nu se aplică copiilor cu vârsta de până la 5 ani. Hotărârea a fost votată, în unanimitate, de către membrii CJSU, pentru a reduce riscul de transmitere al noului coronavirus. Vă amintim că în Argeș, obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice este în vigoare încă din data de 30 iulie, pentru grupurile de peste două persoane, cu excepția copiilor de până la 5 ani. De miercuri, toți cei aflați pe raza administrativ-teritorială a județului vor trebui să poarte mască în spațiile publice, cu excepția copiilor sub 5 ani. Cei care nu vor respecta măsura de protecție individuală riscă amenzi în valoare de 500-2500 lei, în baza legii 55/2020″, se arată în comunicatul transmis de Instituția Prefectului Argeș.