Masca devine obligatorie în apropierea şcolilor şi în două oraşe din judeţul Cluj

Prefectul Mircea Abrudean a anunţat, luni, o serie de măsuri instituite de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj pentru municipiile Dej şi Gherla din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19 la peste 1,5 la mie, precum şi pentru toate şcolile din judeţ.

RomaniaTV.net
05 oct. 2020, 13:45
Masca devine obligatorie în apropierea şcolilor şi în două oraşe din judeţul Cluj

Prefectul judeţului Cluj a anunţat că în Dej şi Gherla sunt suspendate activităţile cu publicul în cazul restaurantelor şi cafenelelor, în interior, precum şi sălilor cu jocuri de noroc. De asemenea, ca urmare a depistării mai multor cazuri de elevi cu COVID-19, Colegiul „Andrei Mureşanu” Dej şi Liceul „Petru Maior” Gherla trec la scenariul 3, în care cursurile se desfăşoară online.

CJSU Cluj a mai adoptat o hotărâre potrivit căreia se instituie obligativitatea purtării măştii de către toate persoanele de peste 5 ani pe o rază de 100 de metri în jurul tuturor şcolilor din judeţ.

„Observăm o creştere alarmantă a numărului de cazuri în judeţul Cluj. (…) Trendul este ascendent şi trebuie să luăm nişte măsuri de restricţionare a unor activităţi pentru prevenirea răspândirii acestui virus şi pentru a scădea presiunea pe sistemul medical. În momentul de faţă, cele trei spitale COVID funcţionează la capacitate aproape maximă, atât în ceea ce priveşte terapia intensivă, cât şi pe secţiile COVID”, a spus Mircea Abrudean.

Prefectul Mircea Abrudean a menţionat că, deocamdată, incidenţa COVID-19 în Cluj-Napoca este de 1,33 la mie.