Masca devine obligatorie şi în Galaţi. Este al cincilea judeţ care impune restricţii pentru limitarea răspândirii coronavirusului

Galaţiul este al cincilea judeţ din România care impune obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile aglomerate, închise sau deschise. Măsura va intra în vigoare începând cu 1 august. 

29 iul. 2020, 17:07
Masca devine obligatorie şi în Galaţi. Este al cincilea judeţ care impune restricţii pentru limitarea răspândirii coronavirusului

Grupul tehnic al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați a adoptat miercuri o hotărâre prin care se impune obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele de peste 5 ani în spațiile aglomerate, închise sau deschise, începând din 1 august. De asemenea, administratorii firmelor care organizează evenimente private (nunți, botezuri, aniversări și alte asemenea) vor reduce programul până la ora 22.00 în cursul săptămânii și până la 23.00 în zilele de sâmbătă și duminică.

„În scopul prevenirii virusului SARS-CoV-2 se dispune desfășurarea tuturor activităților cu caracter religios în aer liber, cu obligativitatea purtării măștii de protecție și respectarea măsurilor de distanțare fizică.

De sâmbătă, 01 august 2020, se interzice comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirii unde se desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice în intervalul orar 23.00-06.00. În intervalul menționat operatorii economici care desfășoară aceste activități au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și respectarea măsurilor de protecție individuală și igienă. Se interzice desfășurarea activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00″, se precizează în comunicat.

Identificarea spațiilor aglomerate și a intervalului orar în care este obligatorie purtarea măștii de protecție vor fi stabilite de către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență.

„Se dispune modificarea excepției de la regulile de distanțare fizică existente la nivelul plajelor neamenajate și a celor amenajate, piscinelor și ștrandurilor, în sensul în care distanța mai mică de 2 m între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici)”, se arată în comunicatul Prefecturii Galați.

Citeşte şi Vâlcea, al treilea judeţ în care masca va deveni obligatorie şi în spaţiile deschise aglomerate. Unde trebuie purtate şi mănuşi