Masca în aer liber, obligatorie! Arafat a menţionat locurile unde nu trebuie să o purtăm

Masca în aer liber, obligatorie. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că în localităţile în care se înregistrează o incidenţă de peste şase la mia de locuitori, purtarea măştii va fi obligatorie, dar că vor exista şi anumite excepţii.

02 oct. 2021, 15:37
Masca în aer liber, obligatorie! Arafat a menţionat locurile unde nu trebuie să o purtăm

Masca în aer liber, obligatorie. „La rata de peste şase la mie, da, va fi obligatorie (purtarea măştii în aer liber, n.r.), dar vor fi şi excepţii, anumite activităţi. Asta o veţi vedea când se va emite ordinul ministrului Sănătăţii şi ministrului Afacerilor Interne, în ziua de luni, care vor stabili şi excepţiile, unde nu se poartă.

Masca în aer liber, obligatorie

De exemplu, dacă sunt activităţi sportive în parc, undeva, acolo nu se va purta. Dar în zonele care sunt aglomerate, în zonele unde există risc de infecţie, acolo se va purta. Dar se va emite un ordin comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Afacerilor Interne, care va stabili aceste excepţii. Va apărea, sperăm, în cadrul zilei de luni

„, a arătat Arafat, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria, după ședința de guvern.

Citeşte şi: EXCLUSIV | George Simion cere demiterea lui Raed Arafat după tragedia de la Constanţa. „Ar trebui cercetat penal şi nu înţeleg de ce nu este demis”

Raed Arafat anunţă că doar vaccinaţii au voie la NUNŢI

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, anunţă că se poate ajunge în situaţia de a se amâna, pentru două-trei săptămâni, toate cazurile care nu sunt urgente, în cazul creşterii constante a infectărilor COVID-19, pentru a face loc în spitale.

Raed Arafat a fost întrebat, sâmbătă, după şedinţa de Guvern, dacă vom face faţă dacă numărul pacienţilor mai creşte.

Noi continuăm să creştem numărul. Dacă numărul creşte există soluţii complementare – se poate limita activitatea electivă pentru 2-3 săptămâni. Ştiu că nu este agreat de foarte multă lume, dar, dacă este nevoie (…) atunci sectorul non-COVID se poate amâna. Medici decid ce nu se poate amâna. Nu vor intra cazurile programabile, care pot fi amânate 2-3 săptămâni”, a explicat el.

Arafat a precizat că nu am ajuns la această fază, dar am ajuns la faza în care unele spitale devin COVID. „Din păcate, ne forţează situaţia să luăm aceste soluţii. Nu sunt soluţii pe care le luăm din plăcere”, a arătat el.