Masca rămâne obligatorie în Bucureşti în ciuda scăderii incidenţei COVID. Ce reguli se schimbă

Incidenţa COVID-19 în Bucureşti a scăzut la 2.26 la mia de locuitori. Cu toate că Bucureştiul a ieşit din scenariul roşu, autorităţile menţin mai multe reguli pentru a limita răspândirea COVID-19 mai ales că se aşteaptă ca numărul cazurilor să crească iar din ianuarie în contextul apariţiei unor noi tulpini de coronavirus, mult mai contagioase decât varianta Delta.

27 nov. 2021, 21:10
Masca rămâne obligatorie în Bucureşti în ciuda scăderii incidenţei COVID. Ce reguli se schimbă

Masca rămâne obligatorie în Bucureşti în ciuda scăderii incidenţei COVID. Măsura a fost dispusă în ultima şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti. Noi măsuri pentru combaterea pandemiei sunt valabile până pe 8 decembrie, ora 24.00.

Pe lângă purtarea obligatorie a măsti de protecţie, sunt interzise mitingurile, demonstraţiile, procesiunile, concertele, spectacolele la interior şi evenimentele private precum nunţi, botezuri, mese festive şi altele asemenea.

Desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, în intervalul orar 5,00-21,00.

La astfel de evenimente pot participa doar cei vaccinaţi sau care au trecut prin boală.

Citeşte şi: Paradă militară la Bucureşti de 1 Decembrie. Ceremonii de Ziua Naţională a României, în format restrâns impus de pandemia COVID

De asemenea, CMBSU a anunţat că este permisă organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale a României în Capitală, cu participarea a cel mult 400 de persoane în zona oficială delimitată de organizatori, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între participanţi, cu purtarea măştii de protecţie. La ceremonia dedicată Zilei Naţionale a României de la Arcul de Triumf pot lua parte doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală.

Hotararea-CMBSU-nr.-87_27.11.2021_compressed

Citeşte şi: Adriana Pistol: „Toate spitalele COVID recoltează probe pentru depistarea noii tulpini”