Masca redevine obligatorie în apropiere unităţilor de învăţământ din Bucureşti la început de an şcolar

Începutul de an şcolar vine cu noi reguli anti-COVID-19 în Bucureşti. Autorităţile iau în calcul reintroducerea obligativităţii purtării măştilor de protecţie în jurul şcolilor şi în alte spaţii aglomerate din Capitală.

06 sept. 2021, 16:16
Masca redevine obligatorie în apropiere unităţilor de învăţământ din Bucureşti la început de an şcolar

Masca redevine obligatorie în apropiere unităţilor de învăţământ din Bucureşti la început de an şcolar. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte miercuri într-o şedinţă în care se va discuta despre introducere a obligativităţii purtării măştii de protecţie pe o rază de 50 sau 100 de metri în jurul şcolilor, a anunţat luni prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu dă o veste bună părinților: Grădiniţele şi creşele rămân deschise indiferent de rata incidenţei. Ne-am asumat!

„Luăm în calcul reintroducerea măsurii privind purtarea măştii pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ. Va fi o hotărâre CMBSU. Expiră ultima hotărâre, cred că miercuri, şi atunci va trebui să luăm o nouă hotărâre de prelungire a măsurilor şi şi vom introduce şi obligativitatea purtăţii măştilor, începând cu 13 septembrie, de când începe şcoala”, spunea prefectul Capitalei, Alin Stoica.

În acelaşi timp, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declarat recent că Bucureștiul ar putea să atingă pragul de 6 la mie în a doua jumătate a lunii octombrie, acesta fiind scenariul în care școlile trec în regim online două săptămâni.

Sorin Cîmpeanu a precizat că acest scenariu este plauzibil dacă ritmul vaccinării nu va crește.

”În acest ritm, dacă nu înțelegem importanța vaccinării, este posibil ca și Bucureștiul să ajungă în a doua jumătate a lunii octombrie la 6 la mie. A nu se confunda atingerea pragului cu carantina”, a spus Cîmpeanu.

Citeşte şi: Creşte numărul elevilor care se vaccinează împotriva COVID-19 înaintea deschiderii noului an şcolar