Maşina anului 2021 vine din Europa, la mare luptă cu rivalii asiatici. Cum s-a clasat Sandero

O maşină europeană a câştigat finala pentru titlul de Maşina Anului 2021 în lume. Pe lista extinsă s-a aflat şi noul Sandero, dar modelul a fost eliminat încă din luna ianuarie.

21 apr. 2021, 18:18
Maşina anului 2021 vine din Europa, la mare luptă cu rivalii asiatici. Cum s-a clasat Sandero

Noul Volkswagen ID.4 este Maşina Anului 2021 în Lume (2021 World Car of the Year). 93 de jurnaliști auto din presa internațională au ales SUV-ul electric german drept câștigător. Acesta s-a luptat în finală cu două rivale japoneze. A fost vorba despre Toyota Yaris, care își adjudecase și titlul european, și despre o altă mașină electrică, Honda E.

„Trofeul Mașina anului în lume marchează un succes deosebit pentru întreaga noastră echipă ID.”, spune Thomas Ulbrich, membru în Consiliul pentru Dezvoltare al mărcii Volkswagen. „Am reușit să dezvoltăm o mașină care începe transformarea sistemului către e-mobilitate în cel mai important segment din lume, acela al SUV-urilor, și oferă utilitate cotidiană excelentă. Cu aceasta, ID.32 și viitoarele modele ID., facem ca mobilitatea electrică inovatoare în piața de volume să fie ceva ce poate fi experimentat de oricine”, mai spune acesta, conform Volkswagen.ro, citat de Promotor.

Anul trecut, Kia Telluride a obținut titlul. În urmă cu doi ani, Jaguar I-Pace a fost desemnat câștigătorul la nivel global.

Câștigătorii categoriilor Maşina Anului 2021 în Lume

Noua limuzină Mercedes-Benz Clasa S W223 a fost desemnată Mașina de lux a anului. Rivalul său la această categorie, Land Rover Defender, s-a consolat cu premiul pentru cel mai bun design al anului din industria auto. Porsche 911 Turbo a fost votată de cei 93 de membrii ai juriului Mașina sport a anului 2021.

Lista completă a câștigătorilor de anul acesta:

Mașina de oraș a anului

Honda e
Honda Jaz/Fit
Toyota Yaris

Mașina de lux a anului

Land Rover Defender
Mercedes-Benz Clasa S
Polestar 2

Mașina sport a anului

Audi RS Q8
Porsche 911 Turbo
Toyota GR Yaris

Cel mai bun design al anului

Honda e
Land Rover Defender
Mazda MX-30

Citeşte şi: Lovitură pentru Tik Tok. Reţeaua de socializare a fost dată în judecată pentru colectarea datelor copiilor


loading...
Partenerii noștri