Maşina care a provocat accidentul mortal din Andronache nu avea poliţă RCA

Cercetările sunt efectuate de Secția 7 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

01 mart. 2021, 12:39
Maşina care a provocat accidentul mortal din Andronache nu avea poliţă RCA

Apar noi informaţii în cazul accidentului din Andronache. Conform Romania TV, femeia care a provocat accidentul ar fi cosnumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. În plus, o banală verificare a poliţei RCA în baza de date a ASF arată că maşina nu era asigurată în momentul accidentului. Şoferiţa este cercetată momentan în stare de liberate, dar rudele fetelor ucise în accident cer să se facă dreptate.

Accidentul s-a petrecut sâmbătă după-amiază pe strada Mențiunii din Sectorul 2. Femeia, în vârstă de 56 de ani, a pierdut controlul volanului și a lovit cu mașina un stâlp. Din impact, autovehiculul a fost proiectat în gardul unui imobil, unde le-a accidentat pe cele două fete de 6 și 21 ani care se aflau pe trotuar.

Şoferiţa care a accidentat mortal două fete în Bucureşti era beată la volan. Iniţial le-a spus anchetatorilor că a strănutat şi a încurcat pedalele

Fetița de 6 ani și-a pierdut viața înainte de a ajunge la Spitalul Floreasca, iar tânăra de 21 ani a fost transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu, însă nu a mai putut fi salvată. „A suferit politraume majore, multiple fracturi, TCC, era intubată, ventilată. A făcut stop cardio-respirator când era dusă spre sala de operație și nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului “Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru.

După accident, mai multe persoane i-au agresat atât pe femeia de la volan, cât și pe pasager. Martorii spun că șoferița ar fi fost băută și circula cu viteză mare. În acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, iar ancheta este coordonată de Parchetul Judecătoriei Sector 2.

Mama şi rudele fetelor ucise în accidentul de sâmbătă cer să se facă dreptate: Trebuia să poarte rochiţa la ziua ei, acum o îmbracă la înmormântare

Femeia va fi audiată luni la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, urmând ca procurorii să decidă dacă se impune luarea de măsuri preventive împotriva ei.

În declaraţia dată la Poliţie, şoferiţa ar fi spus că are permis de conducere de mai multă vreme, însă nu conduce constant şi nu avea experienţă pe o maşină având cutie automată de viteze. În acea zi s-ar fi urcat la volan pentru că soţul ei consumase băuturi alcoolice. La un moment dat, ar fi încurcat pedalele maşinii şi ar fi apăsat pe acceleraţie în loc de frână, ajungând cu maşina pe trotuar, unde le-a accidentat mortal pe cele două fete.