Maşină căzută în lacul Ghiroc. Se pare că un bărbat s-a sinucis după o ceartă cu soţia

Echipaje de intervenţie au fost mobilizate, în noaptea de marţi spre miercuri, pe malul Lacului Ghioroc, aflat la aproximativ 25 de kilometri de municipiul Arad, după ce o maşină a ieşit de pe şosea şi a căzut în apă. Autoturismul s-a scufundat la scurt timp.

RomaniaTV.net
31 ian. 2018, 05:18
Maşină căzută în lacul Ghiroc. Se pare că un bărbat s-a sinucis după o ceartă cu soţia

UPDATE Echipele de intervenţie mobilizate la marginea Lacului Ghioroc, situat la 25 de kilometri de Arad, după ce un autoturism a ieşit în viteză de pe şosea şi a plonjat, au reuşit recuperarea autoturismului după aproximativ patru ore, de la o adâncime de peste 15 metri, însă şoferul nu a fost găsit. Conform unor apropiaţi, acesta se certase cu soţia cu puţin înainte şi ameninţase că se va sinucide.

Echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad au lucrat până în jurul orei 04,00 pentru a recupera autoturismul căzut în Lacul Ghioroc, însă în acesta nu se afla nicio persoană.

Maşina a fost scoasă de la o adâncime de peste 15 metri, în timp ce scafandrii nu au reuşit să găsească bărbatul care s-a aflat la volan, un localnic din satul învecinat Covăsânţ.


UPDATE Ulterior s-a aflat că este vorba despre un localnic, mai exact un bărbat în vârstă de 42 de ani, din localitatea Covăsânț și care, pe fondul unei certe violente cu nevasta, ce se pare că nu fusese de acord cu faptul  că soțul  cumpărase un TIR, a hotărât să termine cu lumea aceasta și a plonjat în undele lacului. Alertați imediat pompierii de la ISU Arad și Poliția Județeană s-au deplasat la fața locului și au început căutările, însă până la ora 4,00 dimineața nu a putut fi găsită decât mașina, dusă de cureți la aproximativ 20 de metri de mal. Cercetările vor fi continuate astăzi (miercuri) la lumina zilei, în speranța că va fi găsit și cadavrul sinucigașului.

”În acestă seară polițiștii au fost sesizați prin serviciul de urgență 112 despre faptul că un bărbat de 42 de ani din Covăsânț, în timp ce se afla la volanul propriului autoturism pe malul lacului Ghioroc, a sărit în lac, scufundându-se apoi 20 – 25 de metri. În continuare polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate care au fost împrejurările care au condus la producerea acestui eveniment tragic”, după cum ne-a relatat din partea IJP inspector principal Lorena Radu.

Martorii au sunat la 112 aproape de miezul nopţii, anunţând că un autoturism a părăsit brusc partea carosabilă la intrare în localitatea arădeană Ghioroc şi a plonjat în lac, o zonă de agrement cunoscută.

Poliţiştii din localitate au ajuns primii la locul incidentului şi au reuşit să vadă plafonul autoturismului, înainte ca acesta să se scufunde.

Fiind întuneric, fără surse de lumină pe luciul apei, poliţiştii au aşteptat intervenţia echipajelor trimise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad.

”Am trimis un echipaj descarcerare grea, autospeciala de scafandri, o barcă, un Duster, doi ofiţeri şi şapte subofiţeri, iar operaţiunile de căutare-salvare sunt în derulare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca.

Autorităţile nu ştiu deocamdată câte persoane se aflau în autoturism şi nici dacă există supravieţuitori.

Echipajele de intervenţie au instalat echipamente şi încearcă să scoată autoturismul, în timp ce scafandrii caută eventuale victime