Maşină de gunoi, înghiţită de un crater imens. O bucată de pământ s-a surpat

O mașină a firmei de salubritate din municipiul Reșița a rămas, joi, împotmolită pe strada Caen, după ce o bucată de pământ s-a surpat și a format o groapă, din cauza unor lucrări executate și nefinalizate.

23 feb. 2017, 16:30

„Societatea Hidroconstrucția a înlocuit rețeaua de apă și canalizare în cadrul unui proiect cu fonduri europene. Am avut și o întâlnire cu cei de la Hidroconstrucția, pentru a stabili o strategie și a stabili străzile pe care această societate nu mai e în stare să le refacă, pe strada Caen, cu piatră cubică, să le readucă la starea inițială, adică nu piatră cubică peste pământ, ci cu compactare, cu stratificare, iar apoi cu strat de asfalt, urmând ca primăria să vină și să facă trotuarele, bordurile și așa mai departe. În cadrul acestei ședințe, reprezentanților firmei li s-a cerut să ia măsuri urgente de refacere a zonelor afectate. Totodată, acestora li s-a atras atenția asupra pericolului creat de execuția defectuoasă a lucrărilor”, a declarat, pentru AGERPRES, viceprimarul municipiului Reșița, Paul Vasile.

Întâlnirea cu conducerea Hidroconstrucția a avut loc miercuri, temele abordate fiind problemele apărute din cauza nefinalizării lucrărilor, lucrările executate prost, dar și alte probleme constatate în teren.

De altfel, societatea Hidroconstrucția a fost somată în scris de nenumărate ori de către Primăria Reșița, prin care se cerea finalizarea lucrărilor de refacere de pe strada Caen, aplicându-se în acest sens și sancțiuni contravenționale.

Lucrarea nu este finalizată, și conform prevederilor unei hotărâri a Consiliului Local Reșița, executantul lucrării răspunde pentru prejudiciile cauzate terților din eventualele accidente de circulație din zona respectivă.

De asemenea, un autoturism a căzut într-un crater adânc de peste doi metri, format în noaptea de miercuri spre joi, într-o parcare de pe o stradă din Râmnicul Sărat.