Maşină de lux căutată de autorităţile italiene, descoperită de poliţiştii de frontieră de la Vama Veche

O maşină de lux căutată de poliţiştii italieni a fost descoperită de vameşii de la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche. La volanul bolidului se afla un cetăţean iranian.

02 aug. 2021, 14:23
Maşină de lux căutată de autorităţile italiene, descoperită de poliţiştii de frontieră de la Vama Veche

Maşină de lux căutată de autorităţile italiene, descoperită de poliţiştii de frontieră de la Vama Veche. Este vorba despre un autoturism marca BMW, model X5M, la volanul căruia se afla un cetăţean iranian.

Maşină de lux căutată de autorităţile italiene, descoperită de poliţiştii de frontieră de la Vama Veche

„În data de 30.07.2021, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, s-a prezentat pentru verificările de frontieră, pe sensul de ieșire din țara, un cetățean iranian, la volanul unui autoturism marca BMW, model X5M.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat faptul că autoturismul figureaza ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de  către autoritățile din Italia”,informează Poliţia de Frontieră.

Potrivit sursei citate, bolidul este evaluat la aproximativ 350.000 lei. Acesta a fost indisponibilizat la sediul Grupului de Nave Mangalia pentru continuarea cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun, mai informează Poliţia de Frontieră.

Porsche Cayenne cu număr de înmatriculare fals şi plin cu ţigări de contrabandă, depistat de poliţiştii de frontieră

Citeşte şi Noi măsuri pentru combaterea traficului ilicit transfrontalier. 250 de camere de supraveghere vor fi instalate pe frontiera României

Un Porsche Cayenne cu număr de înmatriculare fals şi plin cu ţigări de contrabandă a fost depistat la începutul lunii iunie de poliţiştii de frontieră din nordul ţării. Oamenii legii au confiscat 24.430 pachete cu țigări, în valoare de 286.100 lei.

„În jurul orei 05.10, colegii noștri au identificat în trafic, pe raza localității Laura, județul Suceava, un autoturism marca Porsche Cayenne, despre care se dețineau date că transportă țigări din contrabandă”, a transmis Poliţia de Frontieră, potrivit unui comunicat de presă.

Şoferul maşinii cu numere false şi a oprit la semnalele poliţiştilor de frontieră, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia. De asemenea, un alt echipaj aflat pe traseul de deplasare al autoturismului urmărit a folosit dispozitivul anti-pneu pentru oprirea maşinii.

Deşi a intrat în plin în dispozitivul aplicat de poliţiştii de frontieră, şoferul a reuşit să vireze în curtea unui imobil, a abandonat mașina și a fugit. Oamenii legii au luat măsuri specifice de monitorizare a zonei, iar în interiorul autovehiculului au fost observate mai multe colete cu țigări.

Citeşte şi Poliţiştii de frontieră români, acuzaţi că au batut migranţi la graniţa cu Serbia