Poliţiştii de frontieră români, acuzaţi că au batut migranţi la graniţa cu Serbia

Poliţiştii de frontieră români  de la graniţa cu Serbia sunt acuzaţi de violenţă de un egiptean şi şase sirieni. Potrivit Euronews, migranţii au povestit unui ONG din Belgrad chinurile prin care au trecut. 

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 19:24
Poliţiştii de frontieră români, acuzaţi că au batut migranţi la graniţa cu Serbia

Potrivit Euronews, polițiștii de frontieră români i-ar fi bătut pe migranți cu bâte, biciuri și bastoane și au folosit șocuri electrice pentru a-i determina să renunțe la a cere azil aici. Autoritățile române însă neagă acuzațiile.

Printr-o experiență similară a trecut și un alt grup de migranți care a traversat Turcia, Grecia și Albania pentru a ajunge în tabăra din Subotica, Serbia. De data aceasta, polițiștii de frontieră români i-au întâmpinat cu biciul în mână. Aceștea au povestit că au avut parte de focuri de armă de avertizare trase de poliția maghiară, dar nu au fost biciuiți niciodată, relatează Antena 3. 

Mărturiile migranților despre presupusele fapte de cruzime comise de cei care păzesc granița româno-sârbă au ajuns la diferite ONG-uri. citate apoi de Euronews. Potrivit ONG-urilor, poliția de frontieră română trimite în Serbia chiar și 600 de migranți pe zi.

Contactată de Euronews, poliția de frontieră română a negat acuzațiile precizând că „toate acțiunile întreprinse de polițiștii de frontieră români împotriva migranților care se găsesc acționând ilegal la frontieră trebuie efectuate în conformitate cu legislația națională și internațională în vigoare, inclusiv respectarea drepturile omului”.