Maşină de lux donată de Guvern, piesă de muzeu într-o comună din Sălaj

O maşină de lux de producţie americană, marca Pontiac, confiscată pentru trafic de ţigări şi primită în 2011 prin repartiţie guvernamentală de primăria comunei Dobrin, este folosită doar ca piesă într-un muzeu în aer liber al mijloacelor de transport, administraţia locală ferindu-se să o folosească din cauza consumului mare de carburant şi a unor defecţiuni tehnice.

RomaniaTV.net
30 ian. 2013, 13:36
Maşină de lux donată de Guvern, piesă de muzeu într-o comună din Sălaj

„Ne uităm la ea cât de frumoasă e. Dacă am primit-o gratuit prin repartiţie guvernamentală, am luat-o. Când am mers după ea, în Vama Siret, unde fusese confiscată pentru trafic de ţigări, nu ştiam ce maşină e. Abia când ne-am dus Suceava am aflat că e vorba de un Pontiac, fabrica în 1991, cu o capacitate cilindrică de 3.200 de centimetri cubi, cu un consum foarte mare de benzină”, a declarat Csapo Carol, primarul comunei Dobrin pentru agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, maşina a fost utilizată foarte puţin, deoarece are şi o defecţiune la motor, iar piese trebuie comandate în SUA. Primarul a adăugat că maşina a fost modificată la interior, inclusiv rezervorul.

„Ne-am gândit, când am luat-o, că poate mai transportăm persoanele ce primesc ajutor social şi lucrează în folosul comunităţii. În comună sunt şapte sate şi distanţele sunt mari. Dar cu aşa un consum, nu ne permitem. Avem în curtea primăriei o ‘expoziţie’ de mijloace de transport – o sanie, o trăsură şi am parcat-o şi pe ea acolo”, a mai spus primarul din Dobrin.