Maşină lovită violent de tren în Vaslui! Două persoane grav rănite, printre care un copil de 7 ani. Şoferiţa avea permis de 3 luni

Un accident rutier deosebit de grav a avut loc la Roșiești, județul Vaslui. O mașină a fost spulberată de un tren pe calea ferată, două persoane rămânând încarcerate.

23 apr. 2023, 17:45

Maşină lovită de tren în Vaslui. Din primele informații, sunt cel puțin două victime, o femeie în vârstă de 38 ani și un copil de 7 ani, relatează realitateadevaslui.net. Ambele victime au suferit politraumatisme, dar sunt conștiente și cooperante. Victimele au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Din primele informații, şoferiţa nu ar fi acordat prioritate de trecere garniturii de tren, moment în care autoturismul a fost lovit în plin.

Detașamentul de pompieri Vaslui intervine cu o autospecială pentru descarcerare,  o autospecială de stingere cu apă și spumă (autospecială echipată cu modul pentru descarcerare/deblocare), o ambulanță SMURD tip C1 (TIM), o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate, pentru asigurarea măsurilor PSI, evaluarea victimelor și acordarea primului ajutor, în urma producerii unui accident rutier pe calea ferată,  în raza localității Roșiești,  comuna Roșiești.

La intervenție este și o ambulanță aparținând SAJ Vaslui.

Astăzi, 23.04.2023, ora 15.38, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier pe drumul județean DJ 244A, în proximitatea localității Gara Roșiești, comuna Roșiești, județul Vaslui, la o trecere la nivel cu calea ferata, dublă, fără bariere. 

Citeste si O femeie care cântăreşte aproape 250 de kilograme, batjocorită de cadrele medicale din Dorohoi după ce a căzut şi s-a lovit la genunchi. A fost lăsată să aştepte cu orele în autospeciala ISU pentru că spitalele au refuzat să o preia

Un autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, condus de către o femeie, în vârstă de 39 de ani, din municipiul Vaslui, care circula dinspre drumul european DE 581 către localitatea Gara Roșiești, a fost acroșat de către trenul InterRegio 1662 (care circula pe relația Iași – București Nord).

În autoturism se mai aflau, în calitate de pasageri, un bărbat, în vârstă de 39 de ani (aflat pe locul din dreapta față) și un minor, în varstă de 8 ani (aflat pe bancheta din spate).

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a minorului. Acesta urmează a fi transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui pentru evaluare si acordarea de îngrijiri medicale.

Citeste si Un tânăr de 23 de ani a murit după ce a intrat cu mașina într-un copac, în Prahova

Conducătoarea auto, posesoare de permis de conducere emis în luna ianuarie 2023 și mecanicul de locomotivă, bărbat în vârstă de 24 de ani,  din municipiul Iași, au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind negative. În cauză, sunt efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier„, a transmis IPJ Vaslui.