O femeie care cântăreşte aproape 250 de kilograme, batjocorită de cadrele medicale din Dorohoi după ce a căzut şi s-a lovit la genunchi. A fost lăsată să aştepte cu orele în autospeciala ISU pentru că spitalele au refuzat să o preia

Familia unei femei cu obezitate, care cântăreşte aproximativ 250 de kilograme, acuză că mai multe spitale au refuzat să o preia, după ce a căzut în casă şi s-a lovit la genunchi. Pacienta a fost ţinută timp de câteva ore în autospeciala ISU cu care a fost transportată la spitale. Într-un final, femeia a ajuns în grija medicilor de la  Spitalul din Dorohoi. În prezent, ea este într-o stare stabilă, dar conducerea unităţii spitaliceşti caută un computer tomograf pentru investigaţii suplimentare.

23 apr. 2023, 15:36
O femeie care cântăreşte aproape 250 de kilograme, batjocorită de cadrele medicale din Dorohoi după ce a căzut şi s-a lovit la genunchi. A fost lăsată să aştepte cu orele în autospeciala ISU pentru că spitalele au refuzat să o preia

Caz șocant la Botoșani! Familia unei femei obeze acuză medicii de la spitalul din Dorohoi că au refuzat să o trateze din cauza greutăţii şi i-au adresat cuvinte jignitoare. Pacienta a ajuns la spital după ce a căzut şi s-a lovit la genunchi.

“M-a sunat sora mea și am venit repede acasă. Ne-am chinuit să o ridicăm, dar nu am putut. Așa că am hotărât să sunăm la 112. După vreo jumătate de oră a venit salvarea și au zis că nu au ce să facă, pentru că e prea grea”, a povestit fiul femeii.

A fost ținută patru ore pe podeaua autospecialei și abia după 12 ore a fost internată. Doctorii spun că femeia cântăreşte aproximativ 250 de kilograme şi nu există paturi care să îi susţină greutatea.

“Doamna doctor nici nu a venit să o vadă, să o consulte, absolut nimic. Am auzit de pe hol că tot vorbea la telefon și explica. La un moment dat a venit pe hol și ne-a zis că doamnă ne pare rău, dar nu avem ce să-i facem, că trebuia să o aducem de mai demult. Ne-a zis să o luăm acasă. Am refuzat așa ceva pentru că până dimineață putea să moară. Am întrebat-o de ce nu o ia la Iași și mi-a zis că fără investigații nu se poate. Abia la ora 20.00 au venit și i-au luat sânge. După aproape 2 ore, după insistențele mele. Pacienta a stat până pe la ora 23.30 în salvare. Ni s-a zis că nu au paturi, aparate cu ce s-o ridice, cu ce să-i facă raze, etc. Ne-au zis că nu o primește nicăieri. I-am zis doamnei doctor: ce ar trebui să fac? Să semnez să o iau acasă să moară?. Înainte să spunem că nu mai este nicio posibilitate haideți să facem ceva”, a mai spus ruda femeii.

Citește și: Un bărbat a murit după ce a căzut de la etajul al treilea al Spitalului Judeţean Slatina

În înregistrările publicate de monitorulbt.ro se aude cum un cadru medical de la Spitalul din Dorohoi le acuză pe rudele femeii că fac ”mofturi la spital” şi le spune că nu poate aduce o saltea de acasă.

“Faceţi mofturi la spital. Eu nu pot să aduc saltea de la mine de acasă. Nu o primeşte nimeni, nici Arafat (N.R. – Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă) nu o ia. Nu moare acum, când o să dea Domnu’”, le-a spus cadrul medical.

Mai mult, și alte spitale din zonă ar fi refuzat să o primească. Rudele spun că după ce au amenințat că sună la Raed Arafat femeia a fost primită în spital. Managerul spitalului condamnă atitudinea doctorilor şi a demarat o anchetă.

“Pacienta, cu obezitate morbidă, s-a prezentat la spitalul nostru cu un traumatism genunchi bilateral. A fost atent monitorizată apropo de funcțiile vitale, investigată din punct de vedere biologic, cu analize efectuate în urgență. În schimb, problema majoră care s-a pus la dumneaei, din cauza greutății de peste 200 de kilograme, a fost în privinţa investigațiilor radiologice și CT-ul, care nu au putut fi efectuate în spitalul nostru, deși ambele aparate sunt funcționale. S-a tentat transferul la Spitalul Județean Botoșani și la Spitalul Județean de Urgențe Suceava, lucru care nu s-a putut realiza din același motiv, al greutăţii.

Pacienta a rămas în spitalul Municipal Dorohoi în compartimentul de primiri urgențe. A fost monitorizată atent, a fost văzută de toți colegii medici care erau în gardă. În cursul dimineții am făcut și o comisie medicală, suplimentând investigațiile și examenele cu medic cardiolog, endocrinolog, ATI, plus ortoped, care au văzut pacienta. Opinia noastră, ținând cont de investigațiile care s-au putut face în spitalul nostru, este că pacienta trebuie suplimentar investigată, dar nu se pot efectua aceste investigații în spitalul nostru”, a precizat medicul primar Valerian Andrieş (foto), managerul Spitalului Municipal Dorohoi.