Maşina lui Franks s-a vândut unui cumpărător misterios

Maşina de protocol a şefului misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a fost vândută "în principiu" unei "persoane fizice" din România, scriu jurnaliştii de la Gândul. Automobilul a fost vândut cu cel puţin 25.600 de euro.

RomaniaTV.net
20 apr. 2012, 14:08
Maşina lui Franks s-a vândut unui cumpărător misterios

„Maşina a fost vândută, în principiu. Spun în principiu pentru că maşina este încă aici (la Biroul FMI din Bucureşti-n.red.) şi va fi considerată vândută efectiv atunci când cumpărătorul va veni să o ia şi va face şi plata pe loc. În prezent, respectiva persoană se interesează de taxele aferente„, a declarat, Florin Cirstea, de la Biroul Regional al Fondului Monetar Internaţional (FMI) pentru România şi Bulgaria.

Întrebat de preţul final de vânzare al maşinii, Cirstea a spus că acesta este „confidenţial”, arătându-se uşor iritat de interesul manifestat de presă pe tema vânzării maşinii de protocol a Biroului FMI: „Este doar o maşină!” „Preţul de 7.000 de euro a fost preţul de pornire, preţul final este confidenţial. La preţul final s-au adăugat taxele, în valoare de 81.000 de lei (circa 18.620 de euro – n.r.)”, a spus Florin Cirstea. Astfel, reiese că preţul final de achiziţie a maşinii de protocol folosite de Jeffrey Franks depăşeşte 25.600 de euro.

Anunţul pentru vânzarea maşinii coincide cu finalul mandatului lui Jeffrey Franks, americanul care de peste trei ani conduce negocierile FMI cu România. Misiunea de evaluare programată la sfârşitul acestei luni va fi ultima pentru Jeffrey Franks. El urmează să fie înlocuit cu olandezul Erik Jan de Vrijer, care va prelua din vară funcţia de negociator-şef al FMI pentru Ro­mânia. Biroul FMI din România urmează să achiziţioneze o nouă maşină de protocol pentru noul negociator-şef al FMI pentru România.

La începutul lunii aprilie, Biroul Regional al Fondului Monetar Internaţional (FMI) pentru România şi Bulgaria a scos la vânzare automobilul pe care oficialii FMI îl foloseau pentru deplasările oficiale. Este vorba despre un Nissan Patrol, fabricat în 2004, care are şapte locuri, 125.000 de km la bord, iar preţul de vânzare anunţat este de 7.000 de euro. Autoturismul este dotat cu anvelope all season.

Termenul limită anunţat iniţial pentru vânzarea autoturismului era 9 aprilie, dar a fost ulterior prelungit, pe motiv că nu a fost găsit un cumpărător „din cauza taxelor aferente care trebuie achitate” Taxele şi comisioanele care trebuie achitate de cumpărător se calculează la valoarea unei maşini noi, care este de 35.000 de euro.

Maşina are un motor diesel de 2.953 de cmc şi mai poate fi văzută încă la sediul biroului FMI din Bucureşti, din zona Unirii.