Maşina primarului Nicolae Robu, parcată ilegal în centrul Timişoarei FOTO

Lipsa locurilor de parcare din zona centrală a Timişoarei este simţită şi de oficialii primăriei. Maşina cu care primarul Nicolae Robu circulă prin oraş, un Volkswagen Passat, a fost surprinsă în timp ce staţiona pe strada Paris, chiar sub semnul „Oprirea interzisă”. Reprezentanţii municipalităţii susţin că primarul nu se afla în maşină, aceasta fiind în posesia şoferului său.

24 sept. 2014, 12:56
Maşina primarului Nicolae Robu, parcată ilegal în centrul Timişoarei FOTO

Imaginile cu maşina primarului Nicolae Robu au fost surprinse marţi, în jurul orei 13.30, de un cititor www.tion.ro.  În poze se poate vedea cum maşina de serviciu a primarului Nicolae Robu, cu numărul TM01PMT staţionează pe strada Paris, la câţiva metri de semnul „Oprirea interzisă”. Mai mult, şoferii sunt atenţionaţi că nerespectarea acestui semn poate duce la blocarea roţii.

Reporterii Timiş Online au informat Primăria Timişoara despre aceste imagini, răspunsul oficial venit de pe CD Loga nr 1 fiind că primarul Nicolae Robu nu are cunoştinţă de acest incident deoarece nu se afla în maşină în acel moment.

Maşina este condusă, de fapt, de şoferul primarului, Vasile Paraschiv. În urmă cu şase luni, în timp ce în autoturism se aflau şi primarul Robu, viceprimarul Dan Diaconu şi directorul Direcţiei Tehnice Culiţă Chiş, şoferul primarului nu a respectat semnul indicatorului „Cedează trecerea” aflat la intersecţia străzilor Aurel Popovici cu Constantin Brâncuşi şi a intrat într-un alt autoturism. Din fericire, impactul a fost unul minor, însă primarul a fost nevoit să circule o vreme cu o altă maşină.

În urmă cu doar o zi, primarul Robu recunoştea că lipsa locurilor de parcare se resimte şi în cartierul în care locuieşte, din cauza lucrărilor, aşa că parchează unde găseşte un loc liber. „Eu parchez în spatele blocului, pe unde reușesc să găsesc câte un loc liber. Înainte parcam în fața blocului, dar când s-a spart acolo n-am mai avut loc. Pe trotuar parcam, păi unde să parchez? Pe trotuar îmi țineam mașina, dar când s-a spart trotuarul pentru intervenții, atunci m-am mutat în spatele blocului, unde nu găsești tot timpul loc liber, evident”, a explicat edilul-şef.