Maşină spulberată de tren în Timiş. Şoferul a rămas încarcerat. Accident cu patru victime şi la Brăila

Val de accidente la început de an în România, care vrea parcă să demonstreze încă o dată că este ţara cu cele mai grave evenimente rutiere din Uniunea europeană

04 ian. 2023, 10:17

Un bărbat în vârstă de 55 de ani care se afla la volanul unei maşini a fost rănit grav în Timiş , după ce a fost lovit de un tren la o trecere la nivel cu calea ferată. Poliţiştii au întocmit dosar penal.

Accidentul a avut loc miercuri, la ora 06:54. A fost implicat un automotor care circula pe ruta Remetea-Timişoara, în care se aflau 5 persoane, şi un autoturism în care se afla doar şoferul.

”Un bărbat, în vârstă de 55 de ani, a condus un autoturism pe DC 54, dinspre localitatea Giarmata Vii, înspre municipiul Timişoara, iar la trecerea la nivel cu calea ferată a intrat în coliziune cu un tren regio. În urma impactului, a rezultat rănirea conducătorului auto, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a transmis IPJ Timiş.

Şoferul a rămas încarcerat, fiind scos dintre fiarele maşinii cu ajutorul pompierilor de la descarcerare.

Mecanicul trenului, în vârstă de 60 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Conducatorului auto îi vor fi prelevate mostre biologice, deoarece nu a putut fi testat.

Poliţiştii din Timiş au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă

Copil de 11 ani, accidentat mortal pe o trecere de pietoni din Giurgiu de o ambulanţă lovită de un TIR

Accident grav şi la Brăila

Trafic blocat şi patru persoane rănite în urma unui accident rutier grav produs pe DE 584, în zona localităţii Însurăţei, în care au fost implicate două autoturisme şi un TIR. Traficul rutier a fost blocat în totalitate, fiind deviat de polițisti în localitatea Bărăganu și Viziru. Două victime au rămas încarcerate, după cum se arată în comunicatul transmis de Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române.

Marți, 3ianuarie, în jurul orei 18:40, polițiștii au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe DE 584 ar fi avut loc un accident rutier. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și din primele date se pare că un tânăr de 28 de ani, cetățean bulgar, care conducea un autoturism pe DE 584, dinspre comuna Viziru către orașul Însurăței, pe un pod, ar fi efectuat o depășire a unei coloane de vehicule. Şoferul a  încălcat marcajul longitudinal simplu continuu și a lovit frontal un autovehicul ce se deplasa din sens opus, condus de un bărbat de 34 de ani, din Iași.

Accident cumplit în Mehedinți! Trei mașini făcute praf. Sunt mai multe victime, printre care și un copil
În urma impactului, autoturismul a ricoșat într-un tir, condus de un bărbat de 50 de ani, din Ucraina, pe care l-ar fi depășit anterior.  „În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a celor doi șoferi ai autoturismelor și a două femei, pasagere în autovehicule, fiind transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Șoferul în vârstă de 34 de ani și cel în vârstă de 50 de ani au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative. În cazul celuilalt șofer nu a fost posibilă testarea, urmând a-i fi recoltate probe biologice la spital”, au transmis poliţiştii brăileni.

În cauză a fost întocmit dosar penal și sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.