Maşina zburătoare a efectuat cu succes primul său zbor VIDEO

Compania americană Terrafugia a efectuat cu succes primul zbor al unei maşini cu aripi pliabile, numită Transition, deschizând calea comercializării acesteia peste un an. Terrafugia a primit deja 100 de comenzi pentru Transition, care va avea un preţ de 279.000 de dolari.

RomaniaTV.net
03 apr. 2012, 13:51
Maşina zburătoare a efectuat cu succes primul său zbor VIDEO

„Cu acest zbor, echipa noastră a demostrat capacitatea de a transforma în realitate ceea ce până acum era considerat un vis imposibil de realizat”, a declarat fondatorul companiei, Carl Dietrich.

Cu o autonomie de 787 de kilometri, Transition are o lăţime de 2,3 metri în versiunea de maşină, ceea ce îi permite accesul într-un garaj obişnuit, şi de 8 metri cu aripile desfăşurate pentru zbor.

Pentru decolare, vehiculul are nevoie de o pistă cu o lungime de 762 de metri, ceea ce face imposibil să se înalţe imediat deasupra ambuteiajelor.

Mai multe companii au încercat deja să comercializeze maşini zburătoare, dar niciuna nu a reuşit să vândă mai mult de câteva modele.

Prototipul Transition va fi prezentat la salonul auto internaţional de la New York, care va avea loc între 6-15 aprilie, potrivit unui comunicat al companiei.

Terrafugia, cu sediul în Woburn, Massachusetts, este o companie aerospaţială fondată de piloţi şi ingineri de la Massachusetts Institute of Technology, susţinuţi de investitori privaţi, şi are obiectivul de a proiecta şi produce vehicule revoluţionare, aeriene şi terestre, care să dea libertate şi flexibilitate clienţilor.

Numele companiei provine din latină şi înseamnă „evadare de pe Pământ”.