Maşini înzăpezite pe un drum judeţean din Ialomiţa

Mai multe persoane au rămas blocate în nămeţi pe un drum din judeţul Ialomiţa. Autorităţile au reuşit să le scoată din nămeţi şi apoi au închis drumul, care dă în DN 2 (E 85), drum blocat şi el din cauza zăpezii, pe tronsonul Urziceni - Buzău. Există de asemenea riscul ca în această seară DN 2 să fie închis complet şi pe tronsonul Bucureşti - Urziceni.

RomaniaTV.net
03 feb. 2012, 15:49
Maşini înzăpezite pe un drum judeţean din Ialomiţa

Mai multe persoane au rămas blocate în nămeţi pe un drum din judeţul Ialomiţa. Autorităţile au reuşit să le scoată din nămeţi şi apoi au închis drumul, care dă în DN 2 (E 85), drum blocat şi el din cauza zăpezii, pe tronsonul Urziceni – Buzău. Există de asemenea riscul ca în această seară DN 2 să fie închis complet şi pe tronsonul Bucureşti – Urziceni, din cauza viscolului care aruncă în permanenţă zăpada pe carosabil şi face, astfel, inutilă intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Şapte persoane au rămas blocate timp de mai multe ore pe un drum judeţean din Ialomiţa, vineri. Maşinile nu au mai putut înainta din cauza troienelor formate între Moviliţa şi Roşiori după ce viscolul a aruncat zăpada pe şosea şi au fost scoase din nămeţi abia după câteva ore, graţie echipelor de intervenţie.

După ce maşinile au fost scoase din zăpadă, drumul judeţean respectiv a fost închis definitiv.

Pe DN 2 (E85) maşinile de mare tonaj care se îndreptau spre Buzău au fost trase pe dreapta, iar autoturismele au fost oprite. Poliţiştii le-au transmis şoferilor că ideal ar fi să se întoarcă din drum, mai ales că în această seară există riscul să se închidă şi tronsonul de drum dintre Bucureşti şi Urziceni, din cauza zăpezii care se depune din abundenţă, a viscolului şi a faptului că vizibilitatea este foarte redusă.

Maşinile de deszăpezire sunt singurele care circulă pe E85, însă nu fac faţă viscolului care aruncă în permanenţă zăpada de pe câmp pe carosabil.

Şoferii maşinilor de mare tonaj spun că sunt pregătiţi să rămână cel puţin o noapte pe dreapta, pentru că au mai multe mijloace a face faşă viscolului, ei având cabine dotate cu paturi şi sistem de încălzire.