Maşinile abandonate, motiv de iritare pentru cetăţeni. Legislaţia nu permite ridicarea acestora

Locuitorii din Arad sunt nemulţumiţi de faptul că maşinile abandonate nu pot fi ridicate, asta deoarece nu există o legislaţie care să permită acest lucru.

16 feb. 2016, 07:14
Maşinile abandonate, motiv de iritare pentru cetăţeni. Legislaţia nu permite ridicarea acestora

Două mașini abandonate pe spațiul public au devenit motiv de iritare pentru locuitorii unui cartier din Arad.  

Arădenii au încercat toate variantele posibile, iar problema lor a rămas tot nerezolvată. La mai bine de un an de zile de când au început să facă sesizări peste sesizări, cele două autoturisme părăsite stau, în continuare, în parcare, într-o stare avansată de degradare.

Nu mai știm la cine să mergem să ne rezolvăm problema. Am făcut numeroase sesizări și toată lumea ridică din umeri. Cele două mașini „uitate” de proprietari în parcare se degradează tot mai tare. Pică totul de pe ele. Am sunat la Poliția Locală care ne-a trimis la Recons. De la Recons am fost trimiși la Primăria Arad. Din câte vedem, nimeni nu se ocupă în municipiu de ridicarea autoturismelor abandonate de pe spațiul public. Vă rugăm să ne explicați care sunt pașii ce trebuie urmați. Ce trebuie săfacem?”, a declarat Virgil C., un locuitor supărat din zonă, pentru aradon.ro.

Nici autorităţile nu au stat departe de această problemă. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad a declarat că anumite aspecte din legislația care permitea ridicarea mașinilor au fost declarate neconstituționale, de către Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, în urmă cu un an de zile, ceea ce a îngreunat şi mai mult soluţionarea unor astfel de cereri din partea locuitorilor.

„Exista o procedură și un regulament de ridicare a mașinilor abandonate. O procedură care, ce-i drept, necesita timp, trebuiau urmați niște pași. Înștiințarea proprietarilor, somația, iar dacă proprietarul identificat nu va elibera spațiul public abia atunci mașina era ridicată. În urmă cu un an de zile, însă, niște aspecte din legislația care permitea ridicarea mașinilor au fost declarate neconstituționale, de către Avocatul Poporului, Victor Ciorbea. Așadar, să ridici mașina estre neconstituțional. Menționez că acest sistem, care a funcționat bine până acum, nu a fost conceput să abuzeze de cineva, ci pentru ca domeniul public să fie curat. Îi îndrumăm pe cetățeni să facă totuşi o sesizare la Primăria Arad, iar noi vom încerca să le rezolvăm problema. Dar acest proces va fi mai lung acum, după intervenţia avocatului poporului”, a spus Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad.