Maşinile fără RCA, ITP sau impozit plătit, parcate pe domeniul public ar putea fi ridicate după două luni

Toate mașinile parcate pe domeniul public și cu inspecția tehnică expirată, precum și cele neasigurate sau pentru care nu au fost achitate taxe și impozite vor fi ridicate de primării după două luni de la data la care au fost găsite, potrivit unui proiect de lege care va intra în dezbaterea Parlamentului în această toamnă.

03 oct. 2016, 07:29
Maşinile fără RCA, ITP sau impozit plătit, parcate pe domeniul public ar putea fi ridicate după două luni

Conform noilor măsuri propuse, va fi scurtat de la 1 an la 60 de zile termenul pentru care un vehicul aflat pe domeniul public sau privat poate fi considerat abandonat, informează profit.ro.

Proiectul extinde și categoria vehiculelor abandonate, care va cuprinde: toate vehiculele parcate pe domeniul public al căror termen de valabilitate a inspecției tehnice periodice a expirat, precum și cele neasigurate pentru răspundere civilă pentru caz de pagube produse terților prin accidente de circulație sau cele pentru care proprietarul nu a achitat taxele și impozitele prevăzute de lege.  

Parlmentarii propun, de asemenea, reducerea de la 10 zile la 5 zile a termenului în care, după primirea somației de la primărie, proprietarul trebuie să ridice autovehiculul abandonat, în caz contrar acesta trecând în proprietatea primăriei.