Maşinile Google Street View revin în România de marți. Vor actualiza imagini din peste 100 de localități

Mașinile Google Street se întorc pe străzile din România. Vor fi actualizate imagini din peste 100 de localități. Primele mașini vor putea fi observate pe străzi de marți. 

06 mart. 2023, 16:00
Maşinile Google Street View revin în România de marți. Vor actualiza imagini din peste 100 de localități

Preluarea de imagini 360 grade Street View în România începe marți, 7 martie. Maşinile Google Street View vor acoperi zone şi localităţi din toată ţara, de la Vălenii de Munte, Câmpulung, Timişoara, Orşova, Deva, Bucureşti, Paşcani, Călăraşi, până la Târgu Mureş.

Mașinile Google Street View vor acoperi zone din peste 100 de localități din România. Acestea vor prelua noi imaginii care vor fi introduse apoi în fucția Street View.

Serviciul Street View este disponibil în România începând cu 2010, când au fost publicate pe Google Maps primele imagini din cele mai importante orașe. Acoperirea Street View la nivelul întregii țări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, din 39 de orașe și sute de obiective turistice. Extinderea Street View în România a continuat constant, fiind actualizate imaginile din marile orașe și adăugate diferite obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Național Brukenthal sau fluviul Dunărea.