Mașinile noi care au dispărut subit de pe piață. O mare provocare pentru fanii acestor autoturisme

Specialiștii în automotive recomandă șoferilor care vor să protejeze mediul mașinile cu motoare hibrid, diesel. 

29 iun. 2022, 15:19
Mașinile noi care au dispărut subit de pe piață. O mare provocare pentru fanii acestor autoturisme

Mașinile hibride cu motor diesel sunt relativ recente, de după 2010, dar deja nu prea se mai găsesc pe piață.

Mixul format din motor electric, baterie și motor diesel asigură un consum de combustibil excelent, mai mic decât al hibridelor pe benzină, dar și o autonomie superioară.

Totuși, trebuie luat în calcul faptul că motorizarea hibridă diesel este cea mai scumpă și mai complexă combinație de propulsie, pentru că cerințele privind post-tratarea gazelor de eșapament sunt mai stricte și mai greu de îndeplinit pentru motorină, decât pentru benzină. Astfel, costurile sunt mult mai mari.

 

Ce mașini hibride diesel se mai găsesc pe piață

 

Mașini cu motoare diesel sunt din ce în ce mai rare. Tocmai pentru că doar UE încă se mai bazează pe ele, deci pot fi greu vândute în afara blocului comunitar. De asemenea, o altă explicație se referă la scandalul motoarelor diesel, din ultimii ani.

În prezent, doar Mercedes se numără printre marii producători de motoare diesel hibrid, după ce Peugeot, Range Rover și Audi au făcut pasul înapoi.

Mercedes-Benz Clasa C este unul dintre modele și se zvonește că nou GLC este, de asemenea, în pregătire.

Una dintre cele mai accesibile mașini de pe site-uri de anunțuri, care dispune de această motorizare, este un Peugeot 3008 din 2012, informează ProMotor. Costă 6.500 de euro. Are un motor hibrid care produce 120 kW (163 CP) și un rulaj 319,834 de km.