Mașinile parcate neregulamentar din Sectorul 1 vor fi RIDICATE! Clotilde Armand anunță procedura și cât costă taxele

Clotilde Armand a anunțat că administrația locală a Sectorulu 1 intenționează să ridice mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 1 sau din zone cum ar fi cele pietonale, spații verzi, scuaruri sau parcări de reședință.

02 apr. 2021, 16:56
Mașinile parcate neregulamentar din Sectorul 1 vor fi RIDICATE! Clotilde Armand anunță procedura și cât costă taxele

Mașinile parcate neregulamentar din Sectorul 1 vor fi RIDICATE!  Cu scopul de a descongestiona traficul din Sectorul 1, Clotilde Armand a elaborat un proiect de hotărâre de consiliu privind ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, dar și a celor fără stăpând sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau pivat. Proiectul este pus în dezbatere publică pe site-ul Primăriei.

Regulamentul aflat în dezbatere prevede faptul că sunt supuse ridicării, transportului și depozitării în spații special amenajate până la eliberarea lor de către proprietarii/deținătorii legali  vehiculele staționate neregumentar pe domeniul public sau în alte locuri decât drumul public (zone pietonale, spații verzi, scuaruri, parcări de reședință etc.).

De asemenea, se supun și vehiculele staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 și vehiculele parcate pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu handicap.

Citește și: Restricţii ridicate în acest weekend. Circulaţia permisă între 20.00 şi 2.00 noaptea. Care sunt condiţiile

Mașinile parcate neregulamentar din Sectorul 1 vor fi RIDICATE!  Procedura propusă pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor principale din Regulament, precum și dispunerea măsurilor de ridicare se va face de către polițiștii rutieri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau Secției Regionale de Poliție Transporturi București ori de către polițiștii locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 1, care vor avea calitatea de agenți constatatori.

Ridicarea autoturismului nu se dispune, sau dacă a fost dispusă, nu se pune în executare în cazul în care în mașină este vizibilă prezența unor persoane. Vehiculele ridicate vor fi depozitate în spații special amenajate în acest scop pe teritoriul Municipiului București și dotate cu tot ceea ce este necesar pentru desfășurarea acestei activități.

Citește și: Caz şocant în Giurgiu. Femeie cu COVID încuiată într-un container, în curtea spitalului fără apă sau mâncare

Taxa pentru recuperarea mașinii ridicate

Eliberarea vehicului se va face doar proprietarului//deținătorului/utilizatorului legal al acestuia și doar după achitarea tarifelor de ridicare, transport și depozitare, în baza certificatului de înmatriculare/înregistrare în original sau a oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosință asupra vehiclului/remorcii/rulotei.

  • Tarifele de ridicare sunt: 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.
  • Tarifele de transport sunt de 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.
  • Tariful de depozitare este de 75 de lei în primele 24 de ore și 25 de lei/pe zi după intervalul de 24 de ore.