Caz şocant în Giurgiu. Femeie cu COVID încuiată într-un container, în curtea spitalului fără apă sau mâncare

Situaţie inumană în Giurgiu. Nu mai puţin de patru cadre medicale sunt puse sub acuzare după ce ar fi sechestrat o pacientă infectată cu COVID, într-un container.

02 apr. 2021, 16:17
Caz şocant în Giurgiu. Femeie cu COVID încuiată într-un container, în curtea spitalului fără apă sau mâncare

Caz şocant în Giurgiu. Potrivit primelor informaţii, femeia ar fi stat acolo ore de-a rândul fără apă şi medicamente.

Caz şocant în Giurgiu. Femeie cu COVID încuiată într-un container, în curtea spitalului fără apă sau mâncare

Procurorii au început urmărirea penală şi pentru neglijenţă în serviciu.  Este vorba de o situație extrem de gravă. Totul s-a întâmplat la final de lună iunie, anul trecut.

O pacientă reclamă câ în perioada 18-19 iunie 2020 a fost ținut încuiat într-un container din curtea Spitalului Județean Giurgiu fără apă, mâncare sau medicamente. Persoană suspectă de infecție cu SARS- CoV – 2. Femeia a făcut plângere și procurorii au deschis o anchetă și au început urmărirea penală împotriva a 4 persoane, medici și infirmiere din cadrul Spitalului Județean Giurgiu. Aceștia sunt acuzați de neglijență în serviciu și lipsire de libertate în mod ilegal.

Omul susține că a fost abandonat într-un container până la venirea rezultatului la testul PCR.

Un jurnalist a făcut pe 17 martie o vizită la spitalul modular din localitatea ieșeană Lețcani, o unitate medicala destinată teoretic bolnavilor de COVID-19, plătită cu o avere din bani publici și nefuncțională nici până acum.

Fotografiile postate pe Facebook că majoritatea ușilor sunt „peticite” cu carpe sau cu harții. Explicația se găsește în cuprinsul postării: „temperatura în saloane e intre 14 și 17 grade Celsius”.

În plus, în diverse locuri din clădire se pot observa mopuri și galeți: „Plouă și în spital, nu doar afara”, mai arata autorul postării.

Fotografiile mai arată aparatura medicală nouă, cel mai probabil nefolosită, depozitată pe holuri. „Despre problemele legate de rețeaua electrica și de evacuarea apelor uzate nu pot spune nimic. Cert este că foarte multa aparatura medicală stă nefolosită”, mai spune Ionel Iloae, jurnalistul care a vizitat unitatea medicala de la Lețcani.

Chestia aia de la Lețcani poate fi numita oricum, dar nu spital. Sunt containere cu aparatura medicala în ele, nu spital. Cert este că dr. Roșu, directorul de la Infecțioase și cel care are „spitalul” în administrare, i-a explicat lui Costel Alexe că nu exista niciun pat operațional și că temperatura în saloane e intre 14 și 17 grade Celsius. Ar fi, teoretic, 20 de paturi AȚI într-un modul iar alte 20 într-un modul fară saș (acea ușa glisanta care separa zona de acces de salon), dar nici ele nu pot fi folosite după standarde”, a mai scris jurnalistul ieșean.

Citeşte şi: Fostul ministru, transportat cu elicopterul la un spital din Bucureşti. Care este starea lui Ion Ştefan