In prima editie a saptamanii viitoare concurentii vor trece prin trei probe importante, in urma carora vor primi verdictul – se califica sau sunt trimisi acasa. Desi ei nu stiu la ce sa se astepte, cei care nu vor convinge la prima proba vor putea sa isi demonstreze in continuare indemanarea in bucatarie in urmatoarele doua etape. La finalul ultimei probe cei ramasi la bancul de lucru vor lasa sorturile si vor parasi competitia.

Pentru inceput concurentii vor avea mari batai de cap cand in fata lor va opri un camion plin cu gaini vii. Gandul ca poate vor fi nevoiti sa le sacrifice chiar ei le va starni mari emotii. Presiunea creste, concurentii vor face imprudente, iar medicul echipei va fi solicitat mai mult decat se va astepta.

A doua proba va necesita multa indemanare in utilizarea cutitului, iar orice greseala va fi atent monitorizata. De aceasta data unul dintre concurenti va cere sa fie descalificat, parasind competitia de buna voie, iar motivul ii va surprinde pe toti.

A treia sansa pentru cei care nu vor reusi inca sa demonstreze ca merita sa pastreze sortul MasterChef va avea la baza folosirea unuia dintre cele mai banale ingrediente – oul, iar rabdarea concurentilor va fi pusa la grea incercare.

Fiecare dintre cele trei probe va evalua tehnica culinara, viteza, atentia, cunostintele si precizia in executie. Tensiunea se va face simtita inca de la bun inceput. In timp ce unii concurenti vor fi stresati, altii vor ramane curiosi si relaxati. Cu totii vor lucra contra timp, sub presiune si sub atenta supraveghere a chefilor Patrizia Paglieri, FOA si Adrian Hadean.  

La finalul serii, 25 de concurenti vor parasi competitia, in timp ce alti 45 se vor salva si vor trece in etapele urmatoare.

Noul sezon al celei mai disputate competitii culinare a adus o serie noua de reguli, dar si probe in premiera pe care le vom putea urmari pe parcursul viitoarelor editii.