MASTERCHEF: Surpriză URIAŞĂ, cine a părăsit FINALA MASTERCHEF

MASTERCHEF: Semifinala MasterChef a fost gandita ca un maraton, format din 3 probe de foc. Concurentii, grupati in trei echipe, dar aflati in competitie unul impotriva celuilat, au fost notati de catre chefi pentru fiecare preparat gatit pe parcursul probelor din cadrul semifinalei MasterChef.

23 dec. 2014, 04:54
MASTERCHEF: Surpriză URIAŞĂ, cine a părăsit FINALA MASTERCHEF

MASTERCHEF: In prima proba, Ciprian a reusit sa obtina cel mai mare punctaj, juratii MasterChefnotandu-l cu 8 puncte, desi acesta a recunoscut ca preparatul propus de catre Andreea, Tarta cu Piept de Curcan si Mousse de Broccoli, l-a pus in dificultate. La polul opus, Patricia si Tudorau primit cea mai mica nota de la Chefi, acestia notandu-i cu cate 5 puncte pe fiecare.

Cea de-a doua proba s-a dovedit a fi una la fel de dura, deoarece concurentii s-au reintalnit cu propriile greseli si au fost nevoiti sa demonstreze ca au evoluat pe parcursul competitiei si au invatat sa isi depaseasca limitele.

Chefii i-au provocat sa gateasca preparate care le-au dat batai de cap pe parcursul concursului sau i-au adus in coada clasamentului. Cei sase semifinalisti s-au implicat total in aceasta proba si au reusit sa demonstreze ca au ajuns la un alt nivel si ca au invatat multe pana in momentul semifinalei.

Jurizarea s-a dovedit a fi una dura, insa Chefii au apreciat daruirea concurentilor. Odette a fost punctata cu 7 puncte, Patricia tot cu 7 puncte, Ciprian a primit 8 puncte, Andreea a impresionat si a fost notata cu 9 puncte, Tudor a primit 7 puncte, iar Lambrino a reusit sa marcheze doar 5 puncte.

La proba a treia, semifinalistii au putut gati orice preparat, de la fel principal, la desert. Important a fost ca acesta sa depaseasca toate asteptarile si sa fie un preparat demn de MasterChef.

Concurentii care au reusit sa isi puna in valoare calitatile culinare au fost Odette, Tudor si Ciprian, acestia fiind si finalistii acestui sezon MasterChef.  Dupa trei probe traite la intensitate maxima, Lambrino, Patricia si Andreea au parasit competitia.  

MASTERCHEF, ODETTE MÂNDRUŢĂ

Odette este studenta la Facultatea de Stiinte Politice si are 23 de ani. Este originara din Buzau si in prezent locuieste in Bucuresti. 

A terminat liceul de arta, sectia teatru si a jucat in multe spectacole. A facut parte dintr-o trupa de street dance in liceu cu care participa la diferite concursuri, insa a fost nevoita sa renunte ca urmare a unei probleme diagnosticate la nivelul coloanei vertebrale.

Este vegetariana si se declara a fi de mica o gurmanda.

Este pasionata in special de bucataria italieneasca si de cea mediteraneeana, iar preparatul favorit este cheesecake.

Primul fel de mancare gatit a fost salata de boeuf, alaturi de bunica mea. Isi aminteste ca a gatit prima prajitura la 12 ani, dupa ce a vazut-o intr-o revista.

Actoria, dansul, inotul, cititul, filmele, plimbarile in natura sunt principalele sale hobby-uri. Se considera o persoana energina, ambitioasa, care se supara repede.

Si-a exploatat la maximum pasiunea pentru gatit, documentandu-se ci invatand lucruri noi in fiecare zi, iar MasterChef este sansa potrivita pentru a-si demonstra talentul culinar.

 

MASTERCHEF, TUDOR MARCU

Student in anul III la Universitatea Tehnica, sectia Inginerie Electrica, Tudor este originar din Cluj si are 22 de ani.

A descoperit pasiunea pentru gatit in jurul varstei de 12 ani. De mic ii placea sa ajute in bucatarie la taiat de zarzavat si la curatatul legumelor. Treptat a evoluat, iar in decursul anilor a inceput sa gateasca retete tot mai complexe. 

Priveste gastronomia la nivel de arta culinara si ii place sa descopere in permanenta retete noi.

Marturiseste ca se inspira din emisiuni tv de profil si citeste carti culinare, pentru a fi la zi cu tainele bucatariei. II place sa fie creativ in realizarea retetelor si sa isi aduca propria contributia.

Ca multi dintre aspirantii la titlul de MasterChef Romania si el isi doreste sa isi deschida propriul restaurant si este dispus sa faca toate sacrificiile necesare pentru acest lucru.

A participat de mai multe ori la preselectiile MasterChef, insa fara sanse de castig. De aceasta data se bucura sa faca parte dintre concurentii noului sezon. “Unul din motivele pentru care particip la acest concurs este acela de a demonstra ca prin vointa poti realiza ceea ce iti doresti, oricate piedici iti apar in cale. In acelasi timp vreau sa ies din zona mea de confort și sa imi testez limitele.”

MASTERCHEF, CIPRIAN OGARCA

S-a nascut intr-o familie numeroasa cu 5 frati din Craiova. In prezent, Ciprian are 24 de ani si este agent de asigurari.

A plecat in Italia pentru a munci inainte de a incepe facultatea, sperand astfel sa isi poata ajuta familia. Dupa 3 luni a revenit in tara, afland ca a fost acceptat la facultate.

Mai tarziu, viata i s-a schimbat radical din cauza unui accident de masina, in urma caruia a stat imobilizat la pat doua luni.

Pasiunea pentru bucatarie a aparut inca din copilarie. Acasa tatal sau era cel care gatea si reusea mereu sa stranga toata familia in jurul mesei. De la el a furat toate secretele de baza ale bucatariei.

Si-a cucerit iubita cu taglieatele cu somon si sofran, fiind primul preparat pe care i l-a gatit. Preparatul sau favorit este piept de rata cu cus cus, stafide si ananas cu sos de soia.

“Ambtia de a-mi depasi limitele m-a adus la acest show, MasterChef pentru mine este cea mai mare provocare si merg pe premisa ca daca nu incerc totul in viata, nu am de unde sa stiu daca pierd chiar esentialu.”