Măşti gratuite, distribuite persoanelor cu venituri mici. Vor fi primite şi de elevii care susţin Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul

Publicat: Luni, 11 Mai 2020 22:59 // Actualizat: Luni, 11 Mai 2020 22:59 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că persoanele cu venituri mici vor beneficia de măşti de protecţie gratuite, în baza unui act normativ care va fi aprobat de Guvern în şedinţa de săptămâna viitoare. De asemenea, Ministerul Educaţiei va achiziţiona măşti de protecţie pe care le va distribui în fiecare şcoală pentru elevii care participă la orele de pregătire pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat.

Prim-ministrul a explicat că autorităţile iau măsuri ca pe piaţă să pătrundă o cantitate suficientă de măsuri de protecţie, având în vedere că purtarea acestora va deveni obligatorie după 15 mai.

"Pregătim un act normativ împreună cu Ministerul Muncii ca pentru persoanele vulnerabile, pentru persoanele care sunt sub incidenţa Legii venitului minim garantat să putem să asigurăm un număr de măşti fără să fie obligaţi să le cumpere", a declarat Ludovic Orban la Digi 24.

De asemenea, premierul a dat asigurări că Ministerul Educaţiei va cumpăra măşti pentru elevii care vor participa la orele de pregătire dinaintea examenelor de la finalul claselor a VIII-a şi a XII-a sau a XIII-a, conform Agerpres.

"De asemenea, avem în vedere achiziţionarea de măşti de către Ministerul Educaţiei pentru a putea asigura măşti în cadrul fiecărei unităţi şcolare în perioada 2-12 iunie, în care se va asigura pregătirea pentru evaluarea naţională şi examenul de bacalaureat", a precizat Orban.

Ludovic Orban anunţă amenzi pentru cei care nu poartă măşti după 15 mai. "Cu siguranţă va exista o sancţiune"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8351
RON
04 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H