Măşti naturale care îţi protejează părul de razele soarelui

Razele UV puternice îţi pot afecta într-un mod negativ nu numai pielea, ci şi părul. De aceea, este important să îi acorzi atenţie atunci când mergi la plajă sau pur şi simplu când stai în bătaia soarelui, în zilele caniculare, scrie eva.ro.

RomaniaTV.net
10 mai 2012, 20:50
Măşti naturale care îţi protejează părul de razele soarelui

Uleiul de cătină este extrem de eficient şi acţionează precum o loţiune cu factor de protecţie solară atât pentru păr, cât şi pentru piele. Tot ce trebuie să faci este să pui puţin ulei în palme, aă masezi şi apoi să distribui uniform pe păr.

Uleiul de susan este, de asemenea, un aliat pentru a proteja părul de razele soarelui. Mai mult, acesta are o rezistenţă sporită la apă.

O altă mască naturală este alcătuită din ulei din sâmburi de struguri cu apă de trandafir. Într-un recipient cu pulverizator se amestecă 200 ml de apă de trandafir cu câteva picături de ulei. Această soluţie se poate aplica pe păr şi pe plajă, fiind o bună metodă de împrospătare.

O mască bogată în proteine şi vitamine este cea dintr-o banană şi un ou. După ce se pisează banana şi se amestecă cu oul bătut se aplică atât pe lungimea părului, cât şi la rădăcină. Se lasă să acţioneze 30 de minute, după care se spală.

Proprietăţile protectoare ale uleiului de argan au fost testate ani la rândul de femeile din Maroc, sub soarele arzător al Africii. Cu ajutorul câtorva picături de ulei părul tău va străluci de sănătate.

Şi untul de shea poate face minuni cu părul tău. Freacă în palme o bucăţică de unt până se topeşte şi apoi aplic-o pe lungimea părului.