Măşti naturale de înfrumuseţare cu cafea

Cafeaua folosită ca tratament cosmetic are efecte benefice asupra părului şi tenului nostru. Iată câteva măşti naturale cu cafea pe care le poţi prepara acasă, scrie unica.ro.

RomaniaTV.net
01 iul. 2012, 07:14
Măşti naturale de înfrumuseţare cu cafea

Mască pentru părul uscat

Trebuie să baţi două gălbenuşuri, adăugând treptat o lingură de rom, două linguri de apă călduţă, o lingură de zaţ de cafea şi o lingură de ulei. Compoziţia se aplică pe toată lungimea părului şi se lasă să acţioneze cinci minute. Masca aceasta conferă şi un plus de nuanţă, în special părului închis la culoare.

Exfoliant pentru corp

Se amestecă cinci linguri de zaţ cu 5, 6 linguri ulei de măsline, până se obţine o pastă. Acest scrub se aplică şi se masează pe zonele cu celulită. Ajută la diminuarea aspectului de coajă de portocală, îndepărtează celulele moarte şi lasă pielea fină.

Exfoliant pentru ten

Se amestecă patru linguri de zaţ de cafea cu un albuş de ou. O parte din această compoziţie se aplică pe faţă. După ce s-a uscat, tenul se masează uşor cu restul de pastă. Se spală cu apă caldă.

Loţiune tonică cu cafea

Ai nevoie de 100 ml de cafea concentrată la temperatura camerei. În aceasta se pun câteva picături de lămâie, iar apoi se aplică pe faţă cu un disc demachiat.

Tratament anticelulitic

După ce se încălzesc câteva linguri de ulei de măsline se adaugă şi două linguriţe de cafea măcinată. Compoziţia se aplică pe zonele cu probleme şi se înfăşoară cu folie alimentară. Timpul de acţionare este de 20 de minute.