Măşti pentru părul deteriorat, cu avocado

Firele de păr despicate sunt semnul unui păr deteriorat și lipsit de vitalitate. Dacă nu mai știi ce să faci pentru a rezolva problemele pe care le ai cu podoaba capilară, ar trebui să încerci una dintre următoarele rețete de măști pe bază de avocado.

11 ian. 2018, 09:29
Măşti pentru părul deteriorat, cu avocado

Datorită acizilor grași esențiali, vitaminelor și mineralelor, avocado acționează asupra părul, hrănindu-l și hidratându-l. El poate fi inclus cu ușurință în rutina de îngrijire a podoabei capilare. Pentru a-ți veni în ajutor, iată cele mai bune rețete de măști:

Avocado și banană

 Ai nevoie de:

–    pasta de la un avocado
–    pasta de la o banană
–    4-5 lingurițe apă de trandafiri

Mod de preparare și aplicare:

Pune într-un bol pasta de avocado, pasta de banană și apa de trandafiri și apoi amestecă-le. Aplică masca obținută pe întreaga suprafață a părului, insistând la nivelul vârfurilor, după care strângi firele de păr coc. Se lasă să acționeze cel puțin o oră. Șamponează podoaba capilară așa cum o faci de obicei, apoi clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul o dată pe săptămână.

Avocado și ulei de migdale

Ai nevoie de:

–    2 linguri de ulei de avocado
–    3 linguri ulei de migdale

Mod de preparare și aplicare:

Amestecă cele două uleiuri și apoi aplică-le pe șuvițele podoabei capilare. Lasă soluția să acționeze cel puțin 40 de minute, după care clătește cu apă călduță. Pentru cele mai bune rezultate, repetă tratamentul o dată pe săptămână.

Avocado și maioneză

Ai nevoie de:

–    pasta de la un avocado
–    2 linguri maioneză

Mod de preparare și aplicare:

Amestecă maioneza cu pasta de avocado. Aplică amestecul obținut pe întreaga suprafață a părului, lăsându-l să acționeze aproximativ 40 de minute. Șamponează podoaba capilară și apoi clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul de două ori pe lună.

Cum îţi îmbunătăţeşti stilul de viaţă anul acesta