Măşti senzaţionale cu iaurt

Banalul iaurt nu este doar delicios, ci poate face minuni și asupra tenului tău. Dacă vrei să-ți păstrezi tenul tânăr și să-i oferi o strălucire aparte, încearcă aceste măști senzaționale cu iaurt.

RomaniaTV.net
30 sept. 2016, 13:43
Măşti senzaţionale cu iaurt

Proprietățile iaurtului

100 g iaurt conține aproximativ 1 mg de zinc, o substanță minerală care are proprietăți antiinflamatoare, astringente și care încurajează în același timp regenerarea celulară. Zincul echilibrează și producția de sebum, fiind de ajutor celor care se confruntă cu acneea.

Iaurtul este o sursă de calciu care împiedică pielea să se deshidrateze. Nu trebuie uitat nici aportul de acid lactic, care este un bun exfoliant și previne formarea liniilor de expresie și a ridurilor fine. În plus, revitalizează pielea și alungă oboseala de pe chip. Pentru ca măștile să aibă rezultatele dorite, alege iaurt natural și cu un conținut cât mai ridicat de grăsime.

Cu ce poate fi combinat

Morcovi rași

Dacă ai pielea uscată și-ți dorești să o hidratezi în mod natural, aplică o mască din iaurt și morcov ras. Amestecă până când se omogenizează, aplic-o pe față și las-o să acționeze până când se usucă. Îndepărtează masca cu apă caldă.

Suc de lămâie

Excesul de sebum al tenului gras poate fi îndepărtat dacă amesteci 2-3 linguri iaurt cu 1 lingură zeamă de lămâie. Aplică masca pe față cu mișcări circulare și las-o să acționeze până când se usucă. Îndepărteaz-o cu apă caldă, dar nu fierbinte. În plus, exfoliază delicat tenul și îndepărtează resturile de praf din pori.

Citeşte şi  Cum se realizează şi ce efecte miraculoase are masca cu namol pentru ten

Miere

Ridurile sunt mai vizibile atunci când pielea nu este hidratată corespunzător. Masca de miere cu iaurt este senzațională pentru cele care vor să atenueze primele riduri și să-și păstreze tinerețea pe chip cât mai mult timp.

Măști pentru fiecare tip de ten

Pentru tenul uscat

Pentru a-i reda strălucirea și a-l hidrata în profunzime, prepară o mască din iaurt și avocado. Ai nevoie de 2 linguri iaurt simplu gras, 1 lingură miere, 1 lingură pulpă de avocado și 1 lingură fulgi de ovăz. Mixează toate ingredientele până când obții o pastă, pe care o întinzi pe față și o lași să acționeze 10-15 minute. Îndepărtează masca cu un prosop umed.

Pentru ten iritat

Ai nevoie de 50 g iaurt gras, 50 g castravete ras, 1 lingură gel de Aloe Vera, câteva picături de ulei de mușețel.

Mixezi ingredientele până când se omogenizează. Dacă este prea apoasă, o poți pune într-un tifon și stoarce până ajunge la consistența dorită. Aplică masca și las-o să acționeze 15 minute. Îndepărtează masca cu apă rece.

Pentru ten acneic

Pentru a scăpa de nedoritele coșuri, este necesar să îndepărtezi excesul de sebum și odată cu el bacteriile care permit inflamarea porilor. Iar masca cu suc de lămâie face exact acest lucru. Ai nevoie de 1 lingură iaurt, 1 lingură miere, 1 lingură suc de lămâie, 1 lingură pudră de turmeric. Mixează ingredientele, aplică masca și las-o să acționeze 10 minute. O îndepărtezi cu apă caldă și tamponezi fața cu un prosop moale.

Măștile se aplică de 2-3 ori pe săptămână pentru a avea eficiența dorită.

Descoperă TOATE beneficiile pe care le oferă măştile cu iaurt pentru ten