Măştile de protecţie pot provoca afecţiuni grave! La ce TREBUIE SĂ RENUNŢĂM dacă nu vrem să avem probleme

Măștile de protecție, care sunt eficiente în a ne apăra de posibile infecții cu coronavirus, riscă să ne cauzeze alte probleme precum acneea sau herpes, a explicat prof. dr. Olga Simionescu, de la TOP-DERM CLINICS și șef al Clinicii de Dermatologie de la Spitalul Colentina. 

RomaniaTV.net
14 mai 2020, 12:57
Măştile de protecţie pot provoca afecţiuni grave! La ce TREBUIE SĂ RENUNŢĂM dacă nu vrem să avem probleme

Medicul Olga Simionescu le recomandă femeilor să renunțe la ruj, fond de ten, dar și la alte balsamuri de buze cât timp poartă masca.

„S-a remarcat o creştere a dermatitelor iritative pentru că ce se găseşte sub mască sunt vapori, umezeală şi secreţii”, a explicat Simionescu la Observator TV.

Citește și: Un antreprenor japonez a găsit soluţia pentru sezonul cald: măştile cu „aer condiţionat”

Odată cu ieşirea şi starea de urgenţă şi relaxarea restricţiilor, va exista obligativitatea purtării de măşti şi mănuşi de protecţie pentru evitarea răspândirii coronavirusului. Totuşi, acestea nu vor trebui purtate tot timpul, ci doa în anumite situaţii, în caz contrar riscul de contaminare fiind mare. 

O greşeală pe care ar putea-o face mulţi dintre noi este aceea de a duce mâinile la nas sau gură, convinși fiind că sunt protejați de mănuși. Dr. Musta atrage atenţia asupra faptului că mâinile nu trebuie duse la față, indiferent dacă sunt sau nu protejate de mănuşi.

„Mănușile sunt utile pentru o perioadă scurtă de timp, când avem de desfășurat o activitate cu riscul de a ne contamina mâinile, în cazul în care nu ne putem spăla imediat pe mâini. După ce am terminat activitatea, aruncăm mănușile și ne spălăm imediat pe mâini. În caz contrar, mănușa fiind contaminată e ca o mână contaminată. Mai mult, ai tendința să crezi că ești protejat de mănușă, duci mâna la gură, la nas și te contaminezi. Trebuie să te dezobișnuiești să duci mâna spre față, indiferent dacă ai mănușă sau fără. Purtăm mănuși doar atunci când desfășurăm o activitate cu risc de contaminare”, subliniază specialistul în boli infecţioase.